Hoće li mještani šavničkih sela ostati bez vode: Radovi počeli, niko ih nije obavijestio

Predsjednik MZ Danilo Zorić danas nije odgovarao na pozive Televizije Vijesti, a predsjdnik Opštine Vlatko Vuković objašnjava da je sve transparentno, te da niko u tim selima neće ostati bez vode

12643 pregleda 2 komentar(a)
Sa protesta mještana šavničkih sela Miloševići i Donja Bijela, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Sa protesta mještana šavničkih sela Miloševići i Donja Bijela, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Mještani šavničkih sela Miloševići i Donja Bijela tvrde da su na njihovom vodotoku Vrelo počeli radovi na izgradnji vodovoda za drugi dio sela, a da ih o tome niko nije pitao.

Oni su se jutros okupili pored potoka zbog straha da će ostati bez vode, navodeći da Opština gradi vodovod u tajnosti, te da je o radovima upoznato svega dvadesetak mještana koje je pozvao predsjednik MZ Danilo Zorić.

Zorić danas nije odgovarao na pozive Televizije Vijesti, a predsjdnik Opštine Vlatko Vuković objašnjava da je sve transparentno, te da niko u tim selima neće ostati bez vode.

Oko 40 mještana i vlasnika imanja u šavničkim selima Miloševići i Donja Bijela okupilo se danas pored potoka Vrelo u znak protesta što, kako tvrde, Opština Šavnik i MZ Bijela u tajnosti grade vodovod prema drugom kraju sela.

Revoltirani su što su radovi već počeli, a da ih o tome niko nije obavijesti.

Strahuju da bi mogli ostati bez vode.

Nezadovoljni mještani tvrde da je o radovima na vodovodu upoznato svega dvadesetak mještana Bijele, koji su prisustvovali prezentaciji projekta na poziv predsjednika MZ Bijela Danila Zorića.

Kažu, da to što nisu bili pozvani, još više im daje za pravo da sumnjaju da nešto nije u redu.

Zašto mještani Miloševića i okupljeni Bijeljani nijesu bili obaviješteni o prezentaciji projekta vodovoda nije bilo moguće saznati od predsjednika MZ, jer nije odgovarao na pozive TV Vijesti.

Predsjednik Opštine Vlatko Vuković pak tvrdi da je sve urađeno u skladu sa procedurama, te da izgradnja vodovoda ima za cilj da vodu dobijaju isključivo stanovnici Bijele koji do sada nisu imali riješeno vodosnabdijevanje.

Građani su dali rok predsjednicima Opštine Šavnik i MZ Bijela, da će stati ispred mašina i obustaviti radove ukoliko im u roku od osam dana ne predstave projekat i objasne o čemu se radi.

Vuković obećava da će svima omogućiti da sa projektantom izađu na vodoizvorište i sa njim izvrše uvid u projekat izgradnje vodovoda.

Bonus video: