Za građane jednosmjerna ulica Vlada Martinovića i dalje dvosmjerna

A pravila se ne poštuju, jer je, kako smatra vještak saobraćajne struke, stare navike teško iskorijeniti

7059 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Za promjenu navika, potrebno je i malo vremena, posebno u saobraćaju.

Tako, iako je od 27. jula, Ulica Vlada Martinovića na Draču, jednosmjerna, mnogi Podgoričani još uvijek ne znaju za ovu novinu.

"Nijesam znala da je riječ o jednosmjernoj ulici, upravo sam dobila informaciju od drugih vozača. Naravno, ovo je do sad uvijek bila dvosmjerna , malo gužve uvijek, ali nijesam znala da je jednosmjerna", kazala je jedna od učesnica u saobraćaju.

Ni ostale vozače, primjećuju građani, jasni znaci ne sprječavaju da starim putem dođu do svog odredišta.

"Neko poštuje, neko ne, ja sad zaista ne mogu da sudim, znak postoji, u ovom smjeru je zabranjeno, ali evo vidim ide se", ističe jedan od učesnika u saobraćaju.

Stanari koji godinama žive u ulici Vlada Martinovića, ističu da mimoilaženje vozila ovdje skoro nemoguće.

No, to što je postala jednosmjerna nije riješilo problem.

"Ova ulica je jedna od najprometnijih u Podgorici, a uska je, evo vidite i sami šta rade ovdje, dolaze kola, nije uopšte, prebukirano je, ovo je ludilo od saobraćaja", kazao je Slobodan Milović, jedan od stanara.

A pravila se ne poštuju, jer je, kako smatra vještak saobraćajne struke, stare navike teško iskorijeniti.

"Oni se ne obaziru na saobraćajne znake i oznake, već po čistom prethodnom saznanju, oni skreću lijevo ili desno, i time krše saobraćajne propise, ulaze u jednosmejrnu ulicu i izivaju veliku opasnost", kazao je Goran Čarapić, vještak saobraćajne struke.

Zato struka, ali i stanari, predlažu rješenje.

"Jedini i mogući način rješavanja tih situacija, odnosno smanjenje prekršaja i izazivanje nezgoda, jedino je moguće nekim akcijama MUP-a, posebno kaznama, po mome mišljenju, represivnim mjerama, jer do sada su postojale neke mjere, ali ukoliko se to i dalje ne poštuje, smatram da bi neke represivnije mjere mogle dati značajne rezultate", dodao je Čarapić.

Bonus video: