Sin policijskog službenika bio meta kriminalne grupe?

To su potvrdili izvori Televizije Vijesti iz istrage objašnjavajući da zbog bezbjednosne situacije u javnosti ne mogu iznositi detalje ovog slučaja

21599 pregleda 11 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Klikovca, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ubistva Klikovca, Foto: Savo Prelević

Nikšićanin Strahinja Koprivica, sin policijskog službenika Duška Koprivice bio je meta kriminalne grupe koja je prošlog mjeseca u mjestu Cijevna, kod Podgorica ubila 38-godišnjeg Sašu Klikovca.

To su potvrdili izvori Televizije Vijesti iz istrage objašnjavajući da zbog bezbjednosne situacije u javnosti ne mogu iznositi detalje ovog slučaja.

Jedini detalj koji je poznat javnosti je koliko je ova kriminalna grupa odvojila novca za ubistvo Klikovca, a koliko za likvidacije u kojima su spriječeni.

"Za ovo ubistvo je do granica osnovane sumnje, dato 100 hiljada eura, za ubistvo visokopozicioniranog pripadnika druge kriminalne grupe određeno je do 500 hiljada, trebalo je da se izvrši na jednoj lokaciji u Crnoj Gori na jednoj planini iz snajpera ovim karabinom ili puškom, 500 hiljada sam rekao, a za ovog pripadnika MUP-a ili porodice 200 hiljada", rekao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Oznakom strogo čuvana tajna, od javnosti je skriveno ime visokorangiranog pripadnika kavčkog klana. Tajna ipak nije da se i ranije Strahinja Koprivica, baš kao i njegov otac, nalazio na mafijaškom spisku za odstrijel.

Pored njih mete su bili i visoki policijski funkcioneri Zoran Lazović i Duško Golubović, ali i Katnić.

Krvavi pohod planirala je, prema dokazima istražitelja, da izvede kriminalna grupa Nikišićanina Ranka Radulovića, koja prema operativnim podacima usko sarađuje sa škaljarskim klanom.

Likvidacije su spriječene hapšenjem Radulovića i njegovih vojnika. U ovom slučaju Specijalno tužilaštvo obezbijedilo je i zaštićenog svjedoka Jadranka Jonskog koji je pred sudom detaljno opisao kako je funkcionisala ova kriminalna grupa.

Bonus video: