Nikšić: Na liječenju 49 pacijenata oboljelih od koronavirusa, broj pregleda u porastu

Na Klinici za interne bolesti trenutno je slobodno devet kreveta. Ukoliko bude bilo potrebe za veći broj kreveta i za to postoji rješenja, rekao je Ašanin i dodao da postoje planovi za sve moguće scenarije

8293 pregleda 47 reakcija 5 komentar(a)
Ašanin, Foto: Svetlana Mandić
Ašanin, Foto: Svetlana Mandić

Gostujući u „Bojama jutra“ na TV Vijesti, direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin rekao je da se u toj ustanovi trenutno liječi 49 pacijenata oboljelih od kovid-a 19, te da je broj pregleda i oboljelih u toj zdravstvenoj ustanovi u porastu.

„Imamo troje djece na bolničkom liječenju. Jedno je od dvadeset dana, mjesec dana i dva mjeseca. Djeca imaju težu kliničku sliku, stabilnih su vitalnih funkcija, kao i njihove majke koje su takođe oboljele od virusa“, rekao je Ašanin.

Doktor Ašanin je kazao da su 42 pacijenta u toj bolnici sa težom kliničkom slikom, te da su četiri pacijenta životno ugrožena.

„Juče smo otpustili pet, a primili sedam pacijenata“, rekao je Ašanin.

Na Klinici za interne bolesti trenutno je slobodno devet kreveta. Ukoliko bude bilo potrebe za veći broj kreveta i za to postoji rješenja, rekao je Ašanin i dodao da postoje planovi za sve moguće scenarije.

„Za sada nemamo problem što se tiče resursa. Zaposleni rade u vrlo složenim uslovima sa visokim stepenom psiho- fizičkog opterećenja“, dodao je on.

Istakao je da trenutno u nikšićkoj bolnici sve funkcioniše besprekorno u svakom segmnetu, te apeluje da moramo pokazati više odgovornosti, jer je situacija jako ozbiljna.

Bonus video: