"PROMJENE SU DOŠLE, SMJENJIVOST VLASTI JE EVIDENTNA"

Vladan Šćepanović, poznato lice sa protesta protiv DPS: Ponosim se što nisam ćutao

Šćepanović ističe da nikada neće zaboraviti koliko je vlast čiji je simbol Milo Đukanović, bila pogubna za mnoge pojedince i društvo, ali opominje da revanšizma ne smije biti i da nova vlada nema pravo na iste greške

45664 pregleda 39 reakcija 33 komentar(a)
Šćepanović na protestu "Odupri se", Foto: Screenshot/TV Vijesti
Šćepanović na protestu "Odupri se", Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nikšićanin Vladan Šćepanović, poznato je lice sa gotovo svih protesta protiv vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) posljednjih 30-ak godina.

U jeku protesta pokreta "Odupri se", kćerki je dao ime Sloboda.

"Ubijeđen sam da je sloboda tu, na pragu. To ne smijemo da prokockamo", rekao je Šćepanović u aprilu 2019.

Šćepanoviću, poznatom borcu protiv odlazeće vlasti i učesniku gotovo svih protesta u posljednjih 30 godina, sloboda je kaže zamirisala još početkom prošle godine.

 

Tokom protesta pokreta "Odupri se", Šćepanović je dobio treću kćerku, kojoj je dao ime Sloboda.

Sloboda Šćepanović danas ima 18 mjeseci.

"Ako je ona bila vjesnik svega ovoga, a mnogi tvrde da jeste, to mi unosi radost i ponos. Veoma je bitno kad čovjek ima čime da se ponosi pred svojom djecom. Ajte da kažemo da se ponosim time što nisam ćutao", istakao je Šćepanović.

Šćepanović je na izborima 30. avgusta glasao za promjene i da se mnoge stvari iz prethodne tri decenije nikada više ne ponove.

"Da više nikad neće biti kao što je bilo, da su promjene došle, da je sad smjenjivost vlasti evidentna, a ono čemu se ja nadam i stekao sam utisak da više nijedna vlast neće moći da se ponaša kao što se ova vlast odlazeća ponašala ovih 30 godina. Da se ova zemlja i ovaj narod oporavljaju i ekonomski i moralno i duhovno i u svakom drugom pogledu", rekao je on.

Šćepanović ističe da nikada neće zaboraviti koliko je vlast čiji je simbol Milo Đukanović, bila pogubna za mnoge pojedince i društvo, ali opominje da revanšizma ne smije biti i da nova vlada nema pravo na iste greške.

"Ne smijemo da zaboravimo ni ljude sa druge strane koji se nisu ogriješili o zakone, o nas. Moramo te ljude da pozovemo da učestvuju u svemu što slijedi, a slijedi preporod ove zemlje. Bitno je da i ova vlast koja sad konstituiše Vladu, Skupštinu, koja kreće u jedan mukotrpan posao, za koji će trebati vremena, mora da zna da će svaka krupna greška i svaka radnja koja je mimo volje naroda biti sankcionisana", rekao je on.

Dok kako kaže, sa Slobodom i ostalim članovima porodice, uziva u slobodi, ovaj Nikšićanin se nada da više neće morati da odlazi na rad u inostranstvo i ostavlja ih, kako bi im obezbijedio pristojan život.

Novoj vlasti poručuje da identitetska i druga pitanja koja dijele društvo ostave po strani, i da im prioritet bude budućnost djece.

Preporučujemo za Vas