Incidenti između podgoričkih vatrogasaca i radnika "Čistoće" nepovezani, tužilaštvo formiralo predmet

"Posle toga su službe sjele, došlo je do nekog dogovora, te tenzije su spuštene, došlo je do izmirenja i mislim da ne treba produbljivati bilo koju vrstu priče o toj temi, što su iz nama nepoznatih razloga učinili iz Uprave pravosuđa", kazao je Milikić

15219 pregleda 5 komentar(a)
Milikić, Foto: Printscreen
Milikić, Foto: Printscreen

Sukobe koji su se početkom septembra dogodili između nekoliko podgoričkih vatrogasaca i radnika "Čistoće" treba posmatrati kao izolovane incidente, o kojima će konačnu riječ dati nadležni organi. To smatra predsjednik najbrojnijeg sindikata vatrogasaca u Crnoj Gori, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata.

"Posle toga su službe sjele, došlo je do nekog dogovora, te tenzije su spuštene, došlo je do izmirenja i mislim da ne treba produbljivati bilo koju vrstu priče o toj temi, što su iz nama nepoznatih razloga učinili iz Uprave pravosuđa", kazao je Predrag Milikić, predsjednik Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore.

Iz Sindikata uprave i pravosuđa u petak su saopštili da su od 1. do 6. septembra pojedini podgorički vatrogasci više puta bili na meti kolega iz "Čistoće".

Vatrogasac Zdravko Blečić optužio je i šefa Sektora za operativne poslove u Službi zaštite i spašavanja Lazara Čađenovića da je, nakon jednog od incidenata, spriječio dolazak policije i prijetio im.

Čađenović je to negirao i ocijenio kao fikciju i lični obračun sa njim.

"On ima neki lični rat sa dotičnim Čađenovićem, koji on vodi već nekoliko godina i ja bih ga zamolio da ne miješa kolege vatrogasce koji rade svoj posao", objasnio je Milikić.

U odvojenom incidentu, na Vrelima ribničkim, jedan vatrogasac pogođen je kamenom ispod oka i nalazi se na bolovanju. Milikić je kazao da ne može reći da su ti događaji povezani i da će to dokazati najverovatnije državno tužilaštvo.

Objasnio je da sada na terenu, gdje dolaze u susret sa radnicima "Čistoće", sarađuju dobro i nema nikakvih problema.

Tvrdi da niko ništa nije zataškavao, kako tvrde u drugom sindikatu, jer je krivična prijava tužilaštvu podnijeta odmah nakon nemilih događaja.

"To je ono što može da uradi jedna služba i jedan sindikat. Mi smo to pokrenuli, to je pokrenuto, sve ostalo je pred nadležnim organima koji to treba da izvedu do kraja a mi ćemo to budno pratiti."

Iz tužilaštva su danas saopštili da su povodom svih ovih događaja formirali predmet, i da je izviđaj je u toku ali u interesu istrage ne mogu dati više podataka.

Bonus video: