Davidović: Primjetan je veći broj turista

Davidović je rekao da treba biti realan i reći da će prihodi od turističke sezone u odnosu na prošlu godinu biti u velikom padu

8896 pregleda 11 komentar(a)
Davidović, Foto: Savo Prelević
Davidović, Foto: Savo Prelević

Prema posljednjim podacima od petka u Crnoj Gori boravi 27.000 evidentiranih turista, rekao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović gostujući u "Bojama jutra" na TV Vijesti .

"Primjetan je veći broj turista. Svaki tursitički promet je dobar. Svaki turistički gost je dobrodošao svake godine, posebno ove", rekao je Davidović, te dodao da će loša epidemiološka situacija u zemlji svakako imati negativan efekat, jer iz regiona apeluju na svoje građane da se vrate kući.

Davidović je rekao da treba biti realan i reći da će prihodi od turističke sezone u odnosu na prošlu godinu biti u velikom padu.

"U julu i avgustu prošle godine evidentirano je preko šest miliona noćenja. Prihodi za oba mjeseca su bili preko 600 miliona. Ove godine sigurno neće biti ni blizu", rekao je Davidović.

Davidović kaže da moramo svojom odgovornošću doprinijeti da se epidemiološka situacija u zemlji popravi, jer ukoliko se ne popravi, kako kaže "džabe najbolji hoteli, ponude, neće biti otvorene granice".

Davidović je rekao da su sa aspekta turizma i promocije turističke privrede, uvijek bili za to da se granice što prije otvore, ali sa druge strane, suočavali su se sa problemom o kom nisu puno znali, te su slušali one čija je to struka.

"Detaljan plan o oporavku turističke sezone je teško raditi u ovom trenutku. Ako epidemiološka situacija bude bolja bićemo aktivniji za zimsku sezonu“, rekao je Davidović.

Bonus video: