Kotarac: U Budvi trenutno boravi oko 9.400 gostiju, najviše iz BiH, Srbije i Bjelorusije

Kotarac kaže da u ovom trenutku nemaju tačne podatke koliko je naplaćeno boravišnih taksi, te da će sačekati par mjeseci sa tačnim podacima

5497 pregleda 2 komentar(a)
Kotarac, Foto: TV Vijesti
Kotarac, Foto: TV Vijesti

Prema posljednjim procjenama koje radimo svakog petka, u Budvi trenutno boravi oko 9.400 gostiju, rekla je u "Bojama jutra“ na TV Vijesti Tijana Kotarac iz Turističke organizacije (TO) Budva i dodala da je dvije trećine gostiju smješeteno u hotelima.

Kotarac kaže da se povećava broj turista, te da se i promjenila struktura gostiju.

"Najviše gostiju je iz Bosne i Hercegovine (BiH), Srbije, Bjelorusije. Iz Francuske, Njemačke i SAD su u manjem broju", rekla je Kotarac.

Kaže da u ovom trenutku nemaju tačne podatke koliko je naplaćeno boravišnih taksi, te da će sačekati par mjeseci sa tačnim podacima.

Kotarac je rekla da u nerednim mjesecima očekuju stabilizaciju epidemiološke situacije u zemlji, a ukoliko je ne bude bilo, doći će u prilično lošu situaciju.

Kaže da odnosu na prošle godinu, ove godina Budva nudi ono što prosječan turista nije mogao da vidi prethodnih godina, a to su prirodne ljepote Budve, čistoću mora, koje su ove godine bile izražajnije zbog manjih gužvi.

Bonus video: