Đuković-Savović: Na Infektivnoj klinici KCCG, 19 oboljelih od COVID-19

"U ovom momentu Infektivna klinika ima kapaciteta. Nije se desilo da pacijent koji zahtjeva hospitalizaiju nema gdje da bude. Imamo potrebnu zaštitnu opremu", istakla je Đuković-Savović

10042 pregleda 0 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) trenutno je 19 pacijenata oboljelih od COVID-a 19, a svi pacijenti se nalaze u stabilnom stanju, rekla je u "Bojama jutra" na TV Vijesti inefktološkinja dr Ivana Đuković-Savović.

"Imamo pacijenata svih starosnih doba izuzev pedijatrijskih koji su na Institutu za bolesti djece. Pokazalo se da su najugroženiji pacijenti starijeg doba, dijabetičari, oboljeli od malignih bolesti“, rekla je Đuković-Savović.

Doktorka kaže da je na ovoj klinici povećan broj ambulantnih pregleda i hospitalizovanih pacijenata, te da od ljekara sa ove klinike niko nije inficiran niti u samoizolaciji.

"U ovom momentu Infektivna klinika ima kapaciteta. Nije se desilo da pacijent koji zahtjeva hospitalizaciju nema gdje da bude. Imamo potrebnu zaštitnu opremu", istakla je Đuković-Savović.

Doktorka kaže da u ovom trenutku ne može da zna koliko će trajati suspenzija ambulantnih pregleda, te da ta obustva zavisi od epidemiološke situacije i koliko budemo odgovorni.

Apeluje na sve građane da poštuju mjere, da zaštite sebe i bližnje.

Bonus video: