Đurđić: Od petka pojačan inspekcijski nadzor, kontrolišu se trgovine, ugostiteljski objekti...

"Najviše se krše mjere u ugostiteljskim objektima i na javnim površinama na otvorenom prostoru “, rekla je Đurđić

17666 pregleda 187 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nada Đurđić iz Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu gostujući u „Bojama jutra“ na TV Vijesti rekla je da je od petka uslijed pogoršane epidemiološke situacije pojačan inspekcijski nadzor kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

„Kontrolišu se trgovine, zanatstvo, ugostiteljski objekti, domovi zdravlja, saobraćaj, javne površine. Najviše se krše mjere u ugostiteljskim objektima i na javnim površinama na otvorenom prostoru “, rekla je Đurđić.

Đurđić kaže da se u ugostiteljskim objektima ne poštuje razmak između stolova, fizička distanca kao i to što zaposleni ne nose maske.

S obzirom na to da smo u prethodnom periodu imali velika okupljanja koja su predstavljala ogroman epidemiološki rizik Đurđić kaže da inspekcija sigurno nije ta koja je mogla da zaustavi okupljanja.

„Skupovi su bili brojčano veliki. Ne zna se ko je organizator. Skupove neću komentarisati. Inspekcijski organi nisu mogli da zaustave okupljanja“, naglasila je Đurđić i dodala da su kontrole na javnim površinama u nadležnosti inspekcije na lokalnom nivou.

Takođe kaže da je trenutno na terenu preko 200 inspektora na svakodnevnom nivou koji rade u dvije smene, te da Zdravstveno sanitarna inspekcija kontroliše oboljele osobe od koronavirusa koji se liječe kući.

U protekla četiri dana izvršeno je više od 150 inspekcijskih kontrola, izrečeno je više od 20.000 novčanih kazni.

Bonus video: