Gornji Medanovići 13 godina bez vode, kanalizacije i rasvjete

Nemaju vodu, a pred parlamentarne izbore, zbog priključivanja na gradski vodovod raskopan je ionako loš zemljani put. I pored toga sto žive na svega tri kilometra od grada nemaju ni kanalizaciju ni rasvjetu

4481 pregleda 114 reakcija 3 komentar(a)
Put u Gornjim Medanovićima, Foto: Printscreen YouTube
Put u Gornjim Medanovićima, Foto: Printscreen YouTube

Oko 50 porodica prigradskog naselja Gornji Medanovići u Bijelom Polju , već 13 godina živi bez elementarnih uslova za život.

Nemaju vodu, a pred parlamentarne izbore, zbog priključivanja na gradski vodovod raskopan je ionako loš zemljani put. I pored toga sto žive na svega tri kilometra od grada nemaju ni kanalizaciju ni rasvjetu.

Iz Opštine končno obećavaju da će problem snadbdjevanja vodom uskoro biti riješen.

Rijetki su oni koji poput Radovana Šćekića mogu istovremeno da se kupaju i grickaju zrelo grožđe ispod loze, uz pogled na panoramu grada.

Ovako ironiše Bjelopoljac koji više od 13 godina u naselju Gornji Medanovići živi bez vode.

I to je samo dio problema stanovnika ovog naselja.

"Ne možeš mašinu da uključiš, ne može čovjek da se okupa kako treba. Tu sve", kaže Dara Šćekić.

"Dogonimo prikolicama kad može da izađe ovim putem, kad ne može onda tjeramo vodu u burad, tjeramo u bidone, pretačemo, snalazimo se na razne načine", priča stanovnik Gornjih Medanovića, Milan Cmiljanić.

Prilikom postavljanja cijevi za izgradnju vodovoda ionako loš zemljani put sada je u još gorem stanju.

"Bez puta, bez kanalizacije, bez rasvjete. Učenika sad ima dosta, sad počinje škola, njima do škole je vrlo teško da odu ovim putem, još kad su kiše i snjegovi, jako je teško" kaže mještanka Milanka.

Iz Opštine, u pisanom odgovoru televiziji "Vijesti" ističu da je projekat izgradnje vodovoda u završnoj fazi.

"Ostalo je još da se priključi pumpa za koju je izgrađena kućica, koja je zbog tehničke praktičnosti pomjerena na lokaciju privatnog vlasnika sa kojim je dogovorena eksproprijacija. Čeka se na priključak struje i test pumpi. Opština Bijelo Polje, ovaj projekat radi u partnerstvu sa Mjesnom zajednicom Medanovići i mještanima ovog naselja", navodi se u odgovoru upućenom iz Opštine.

Napominju i da je obaveza građana vođenje cijevi od šahti sa vodomjerima do kuća i vjeruju da će radovi biti uskoro završeni. Kako će riješiti ostale probleme građana nisu odgovorili.

Bonus video: