PRIKLJUČENI NA RESPIRATORE

KCCG: Na liječenju u Internoj klinici 19 pacijenata, svi životno ugroženi

"U poslednjem talasu pacijenti srednje životne dobi sve više oboljevaju od koronavirusa. Stariji građani više poštuju pravila, a radno stanovništvo i srednje doba više je ugroženo", rekla je u "Bojama jutra" na TV Vjesti internista Irena Šubarić

12895 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Na Internoj klinici Kliničkog centra Crne Gore trenutno se liječi 19 pacijenata oboljelih od koronavirusa i svi su životno ugroženi, rekla je u "Bojama jutra" na TV Vjesti internista Irena Šubarić.

Šubarić kaže da se pacijenti nalaze na poluintezivnoj i intezivnoj jedinici sa obostranom upalom pluća, i priključeni su na respiratore.

"U poslednjem talasu pacijenti srednje životne dobi sve više oboljevaju od koronavirusa. Stariji građani više poštuju pravila, a radno stanovništvo i srednje doba više je ugroženo", rekla je Šubarić.

Doktorka kaže da ljekara ima dovoljno i da su umorni, ali su tu da liječe građane, te da će ostati na liniji do kraja.

"Građani ne treba da poštuju pravila zbog nas već zbog sebe", rekla je Šubarić.

Kaže da ako se nastavi loša epidemiološka situacija u Crnoj Gori, umiraće ljudi koji mogu još da doprinsesu sebi i svojoj porodici.

"Ako se mjere ne poštuju, broj inficiranih će stalno rasti, a pritisak na zdravstveni sistem biće sve veći. Moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom", istakla je Šubarić.