Rožaje: Situacija sa koronavirusom pod kontrolom

„Proslijedićemo dopis NKT-u da ublaže mjere za ugostiteljske objekte. Nisu stavljeni u ravnopravni polažaj sa drugim privrednicima koji nisu zatvorenii. Očekujemo da će NKT razmotriti situaciju“, rekao je Husović

3438 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Situacija sa koronavirusom u Rožajama je pod kontrolom. Građani poštuju mjere. U određenom periodu je došlo do opuštanja, ali se sada situacija mijenja, rekao je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti predsjednik opštine Rahman Husović.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u toj opštini trenutno je 167 oboljelih od Covida19, te je trend zaraze u toj opštini u opadanju, kaže Husović.

Predsjednik opštine je rekao da je dobio dopis od vlasnika ugostiteljskih objekata koji su nezadovoljni mjerom NKT-a, te da s obzirom da je trend zaraze u ovom gradu u opadanju, tražiće od NKT-a da ublaže mjeru.

„Proslijedićemo dopis NKT-u da ublaže mjere za ugostiteljske objekte. Nisu stavljeni u ravnopravni polažaj sa drugim privrednicima koji nisu zatvorenii. Očekujemo da će NKT razmotriti situaciju“, rekao je Husović.

Predsjednik opštine je najavio pojačane inspekcijske kontrole na lokalnom nivou narednih dana.

Bonus video: