Tajni dogovori ili koktel povodom Dana unutrašnjih poslova?

Kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti iz više izvora, u podgoričkom restoranu, aktuelni direktor policije Veselin Veljović tražio je od svojih lojalnih kadrova da ostanu dosljedni državi Crnoj Gori bez obzira na to što se mijenja vlast i još se ne zna ko će biti budući šef policije

75385 pregleda 775 reakcija 154 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Tragom informacije da se vrh crnogorske policije okuplja u jednom restoranu u podgoričkom naselju Zagorič, ekipa televizije Vijesti zatekla je oko podne brojne pripadnike policije u civilu i uniformi, koji su pristizali službenim vozilima.

Ubrzo je ekipa Televizije Vijesti zamoljena da se udalji iz dvorišta ugostiteljskog objekta, što je i učinila, nakon čega su zaposleni zaključali ulaznu kapiju.

Međutim, i kada se ekipa Televizija Vijesti parkirala u obližnjoj ulici, za osobu koja se predstavila kao vlasnik restorana to je bilo sporno.

Nekoliko minuta nakon što je vlasnik restorana odredio ekipi Televizije granice kretanja, dobili su i poziv - ukoliko želimo, možemo da uzmemo izjavu od direktora Uprave policije Veselina Veljovića, koji se nalazio u restoranu.

Na pitanje o kakvom sastanku se radi i zašto je upriličen u restoranu direktor policije je odgovorio:

"Želim da vas informišem da se ne radi o sastanku, radi se o jednom radno-svečarskom koktelu koji smo upriličili povodom Dana unutrašnjih poslova, kao što znate 2. oktobar je Dan unutrašnjih poslova. Ovo jeste bila jedna prilika da i svečano i radno proslavimo taj praznik da najodgovornije starješine iz svih krajeva naše države danas budu prisutne ovdje", rekao je Veljović.

Veselin Veljović
Veselin Veljovićfoto: Luka Zeković

Dan unutrašnjih poslova obilježava se 2. oktobra, i po pravilu se o tome informišu mediji, ali takve najave do danas nema.

Veljović uvjerava i da su poštovane epidemiološke mjere, ali ostaje nepoznanica koliko zvanica je bilo u restoranu.

"Konsultovao sam direktora Instituta za javno zdravlje i sa njim obavio lični razgovor oko ovoga", rekao je Veljović.

foto: Luka Zeković

On je negirao spekulacije da će narednih dana podnijeti ostavku.

"Ne, niti ja niti moji saradnici nemamo namjeru da podnosimo ostavke, radićemo svoj posao do kraja. A sve drugo što će uslijediti u narednom periodu mora se odvijati u skladu sa Ustavom i zakonima naše države"

Na sastanak je poslije komunikacije ekipe Televizije Vijesti sa prvim policajcem stigao i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, a nekoliko minuta kasnije i predsjednik Vlade Duško Marković, koji se u restoranu zadržao oko pola sata.

Marković dolazi u restoran
Marković dolazi u restoranfoto: Luka Zeković

Marković je na pitanje da li je bilo prigodnijih, državnih prostorija da se ovo obavi, a ne privatni prostor, odnosno restoran, odgovorio:

"Nisam razmišljao o tome pravo da vam kažem, dobio sam poziv od ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da prisustvujem koktelu povodom Dana unutrašnjih poslova. Pretpostavljam da je ovaj prostor odabran zbog komfora i sigurnosti, poštovane su sve epidemiološke mjere. Nisam uopšte o tome razmišljao o čemu me pitate", rekao je Marković

Kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti iz više izvora, u podgoričkom restoranu, aktuelni direktor policije Veselin Veljović tražio je od svojih lojalnih kadrova da ostanu dosljedni državi Crnoj Gori bez obzira na to što se mijenja vlast i još se ne zna ko će biti budući šef policije.

"Situacija je kakva jeste, svi ovdje ste patriote odani državi" , navodno je rekao Veljović.

On je od policijskih starješina, kako tvrde izvori TV Vijesti zahtijevao da ga i nakon odlaska sa funkcije obavještavaju o svemu što se događa u tom resoru.

foto: Luka Zeković

Sagovornici Televizije Vijesti objašnjavaju i da je sastanak trebalo da bude održan u strogoj tajnosti, zbog čega su odlučili da se okupe u restoranu koji je u vlasništvu Veljovićevog prijatelja. Novinare nijesu očekivali, ali kada je primijećena ekipa televizije Vijesti, nastala je pometnja.

foto: Luka Zeković

Da bi se prikrila činjenica da je okupljenje bilo sličnog karaktera kao kada je Veljović u kampu Zlatica 2013. u susret lokalnim izborima u nekoliko opština, navodno držao predavanje o NATO-u, prvi policajac izašao je sa sastanka i dao izjavu televiziji Vijesti navodeći kako sve ima veze sa Danom MUP-a.

foto: Luka Zeković

Među prisutnima su, između ostalih, bili Igor Popović, Goran Banićević, Zoran Lazović, Vesko Damjanović, Nikola Janjušević, Milovan Pavićević i Jovica Rečević.

foto: Luka Zeković

Zabranjeno je preuzimanje fotografija bez odobrenja redakcije Vijesti

Bonus video: