Bjelopoljka Jelena Ćetković o svojoj borbi za „Boje jutra“: Nikada nisam pomislila da odustanem

„Prvo što sam pomislila je da iznesem trudnoću do kraja da se izborim za njihov život. Ostalo mi nije bilo važno. I Bogu hvala ispalo je sve dobro zahvaljujući podršci mojih najbližih i najvećoj podršci doktora Aleksandra Čelebića koji je bio uz mene sve vrijeme“, rekla je Jelena

23006 pregleda 4094 reakcija 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tridesetosmogodišnjoj Jeleni Ćetković iz Bijelog Polja, u ranoj trudnoći nastaloj vantjelesnom oplodnjom, otkriven je kancer dojke. Uslijedila je teška borba - dvostruki hirurški zahvati u trećem i četvrtom mjesecu trudnoće i kontinuirana agresivna hemioterapija. Zahvaljujući dr Aleksandru Čelebiću iz Podgorice, hirurgu onkologu, hemioterapeutu, hrabra majka je očuvala svoje plodove i prije par dana rodila zdravu djecu, djevojčicu Laru i dječaka Aleksu u predviđenom terminu.

Hrabra majka Jelena za „Boje jutra“ na TV Vijesti kaže da joj je bilo najbitnije da sačuva život svoje djece.

„Prvo što sam pomislila je da iznesem trudnoću do kraja da se izborim za njihov život. Ostalo mi nije bilo važno. I Bogu hvala ispalo je sve dobro zahvaljujući podršci mojih najbližih i najvećoj podršci doktora Aleksandra Čelebića koji je bio uz mene sve vrijeme“, rekla je Jelena.

Kako kaže ova hrabra majka, uvijek je imala cilj ispred sebe za svoju djecu.

„Nikada nisam pomislila da odustanem. Ne bih preporučila nijednoj ženi da odustane ni od sebe ni od života svoje djece“, poručila je Jelena.

Otac Marko Ćetković koji je sve vrijeme bio podrška svojoj supruzi kaže da je borba bila velika, te da se tek nastavlja.

„Borba je bila velika i borba se tek nastavlja. Želimo da se zahvalimo kompletnom timu koji je bio ljubazan i prijatan. Hvala svim našim prijateljima. Vole vas sve Jelena, Marko, Lara i Aleksa“, poručio je otac.

Gostujući u „Bojama jutra“ dr Aleksandar Čelebić, ljekar koji je Jeleni pomogao da rodi zdravu djecu u devetom mjesecu trudnoće uprkos karcinomu dojke i koji sada nastavlja da je liječi kaže da prema informacijama od jutros Jelena i djeca se odlično osjećaju.

„Liječenje se nastavlja.Hemioterapiju u drugom i trećem semstru trudnoće je podnijela dosta dobro. Nije bilo nus efeketa na koje smo navikli. Odlično je podnijela. Radi se o hrabroj i savjesnoj ženi“, rekao je dr Čelebić.

Doktor kaže da danas uz savremene metode liječenja, žena koja sumnja na kancer dojke i ukoliko dođe do njegovog otkrivanja, može se sačuvati trudnoća.

„Da li dati primat trudnoći ili liječenju raka dojke davno je napuštena. Danas čuvamo trudnoću uz savremeno liječenje“, rekao je dr.

Doktor Čelebić kaže da će Jelena sa hemioterapijama nastaviti od sljedeće nedelje, nakon čega slijedi radioterapija.

Poručuje ženskoj populaciji da je prevencija raka dojki nešto što može dovesti do ranog otkrivanja i stoprocentnog izliječenja.

Ginekolog dr Nikola Stanišić koji je Jelenu porodio carskim rekao je da ovakav slučaj nije imao u svojoj karijeri.

„Evo 33 godine kako radim u ginekologiji kao specijalizant i specijalista ovakav slučaj još nisam imao. Operacija kao operacija nije bila zahtjevna. Više je bilo zahtjevno za anesteziju. Sve je proteklo u redu bebice su odmah zaplakale po rođenju. Što se tiče same intervencije prošlo je samo da se poželi“, zaključio je dr Stanišić.

Bonus video: