Milović: Nikšićani poštuju nove mjere, najteže im je palo zatvaranje ugostiteljskih objekata

"Zbog nenošenja maski prošle nedjelje podnijeto je 27 krivičnih prijava. Pretežno su u pitanju lica mlađe starosne dobi", rekao je Milović

8526 pregleda 69 reakcija 10 komentar(a)
Milović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Milović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Gostujući u "Bojama jutra" na TV Vijesti, šef Kriznog štaba Opštine Nikšić Novica Milović rekao je da građani Nikšića poštuju nove mjere koje su na snazi od ponedjeljka, ali da ipak ima pojedinačnih slučajeva koji zahtjevaju intervenciju službenika.

Milović kaže da su prethodne nedjelje najviše kontrolisali javne površine, nose li se maske, te da li se poštuje fizička distanca.

"Zbog nenošenja maski prošle nedjelje podnijeto je 27 krivičnih prijava. Pretežno su u pitanju lica mlađe starosne dobi", rekao je Milović.

Šef Kriznog štaba kaže da iako su vlasnici ugostiteljskih objekata najavljivali njihovo otvaranje, do toga nije došlo.

"Nije bilo slučajeva otvaranja ugostiteljskih objekata. Ugostitelji poštuju mjere. Znamo da su dosta pogođeni“, rekao je Milović te dodao da su ugostitelji morali da uklone i mobilijar jer dosta sugrađana kupi kafu pa sjede na njima, te se opet stvara gužva.

Milović takođe kaže da Nikšićani poštuju policijski čas.

"Najteže im je palo zatvaranje ugostiteljskih objekata kao i meni. Moramo da se strpimo da se situacija malo smiri. Očekujemo da se smanji broj oboljelih i ambulantnih pregleda", rekao je Milović.

Kaže da je da je svakodnevno na terenu 15 službenika.

Od ponedeljka u Nikšiću ne rade ugostiteljski objekti, zabranjene su kućne posjete, te izlazak poslije 22 sata.

Bonus video: