Spajanje Crnogorske komercijalne i Podgoričke banke u završnoj fazi

"Možemo saopštiti da će do 200 radnika biti u prilici da ostvari prava iz Kolektivnih ugovora obje banke. S obzirom da je CKB banka mnogo veća organizaciona struktura, sa većim brojem sektora od kojih neki i nisu postojali u Podgoričkoj banci, veći broj zaposlenih CKB banke će prirodno ostati i u budućoj banci", kazao je glavni izvršni direktor CKB-a Pal Kovač

11115 pregleda 6 komentar(a)
CKB, Foto: Printscreen YouTube
CKB, Foto: Printscreen YouTube

Spajanje Crnogorske komercijalne i Podgoričke banke u završnoj je fazi.

Glavni izvršni direktor CKB-a Pal Kovač saopštio nam je da će proces, koji je počeo prije godinu I po kupovinom Podgoričke od strane Crnogorske komercijalne banke, biti gotov sredinom decembra.

U budućoj CKB banci radiće oko 530 zaposlenih dok će 200 radnika obije banke sporazumno raskinuti radni odnos uz otpremnine.

"Možemo saopštiti da će do 200 radnika biti u prilici da ostvari prava iz Kolektivnih ugovora obje banke. S obzirom da je CKB banka mnogo veća organizaciona struktura, sa većim brojem sektora od kojih neki i nisu postojali u Podgoričkoj banci, veći broj zaposlenih CKB banke će prirodno ostati i u budućoj banci", kazao je glavni izvršni direktor CKB-a Pal Kovač.

Za Sindikat banaka važno je to što je poštovan Kolektivni ugovor, a prestanak radnog odnosa bio na dobrovoljnoj osnovi.

Bonus video: