Uljarević: Ostavke u SDP-u dobar primjer odgovornosti, moraju ići do kraja

„Onaj ko bude pokvario formiranje vlade, a posebno u dijelu kadrovksih rješenja, taj rizikuje političko samoubistvo", kazala je direktorica CGO-a

14978 pregleda 115 reakcija 23 komentar(a)
Uljarević, Foto: TV Vijesti
Uljarević, Foto: TV Vijesti

Ostavke predsjednice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković i njenog zamjenika Raška Konjevića su dobar primjer odgovornosti, ali one moraju da idu do kraja, kazala je direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević u „Bojama jutra“ na TV Vijesti.

„SDP je ostvario rezultat koji je bio ispod očekivanog i mnogo ispod onoga što je bila startna pozicija. Pohvalno je što se otvara pitanje odgovornosti i mora da bude do kraja. U narednom periodu bilo bi za očekivati da Stanković Vuksanović i Konjević daju ostavke i na poslaničke funkcije“, rekla je Uljarević.

Komentarišući izjave pojedinih političara o sastavu nove vlade, Uljarević kaže da je svim akterima jasno da vlade mora da bude.

„Onaj ko bude pokvario formiranje vlade, a posebno u dijelu kadrovksih rješenja, taj rizikuje političko samoubistvo. Potrebno je vrijeme da se sve konsoliduje. Dobili smo potvrdu tri koalicije da oni stoje iza jednog čovjeka kao mandatara“, istakla je Uljarević

Direktorica CGO-a kaže da vlada mora da bude otvorena za manjinske partije, a tu prije svega misli na dvije albanske i bošnjačku partiju, te da oni moraju da imaju realne zahtjeve i realne kategorije.

Drugi ključni korak nove vlade mogao bi da bude upravljanje krizom koja je donijela velike ekonomske i zdravstvene probleme, smatra Uljaervić.

Komentarišući, kako kaže, svečarsko radni koktel povodom Dana policije Uljarević kaže da je to nesporno kontroverzni sastanak koji pokazuje koliko je važno da na takvim mjestima treba imati ljude koji su profesionalnici, a dokle dolazimo kada su tamo partijski ljudi.

„Trebalo bi da direktor Uprave policije i Nacionalne agencije za bezbjednost budu profesionalci. Veljović je član NKT-a. Mi smo lideri u Evropi po broju zaraženosti, čuli smo apel dr Mugoše prema svima javnim funkceniorima, Veljović demonstrira apsolutno nepoštovanje prema tome. Mjere važe za sve, a ne za pojedine“, rekla je Uljarević.

Bonus video: