Knežević: Nastavnici imaju obavezu dežurstava od osam do 14 i 30, nisam siguran da će svi moći da izdrže taj tempo

Potpredsjednik sindikata prosvjete Nikolaj Knežević gostujući u "Bojama jutra" na TV Vijesti rekao je da ne mogu da čekaju formiranje nove vlade, te da očekuje sastanak sa ministrom prosvjete u toku ove nedjelje

5247 pregleda 7 komentar(a)
Knežević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Knežević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 05.10.2020. 10:05h

Sindikat prosvjete zatražio je od Vlade da počne pregovore kako bi se pronašao način da prosvjetnim radnicima bude plaćen dodatni rad tokom pandemije koronavirusa.

Potpredsjednik sindikata prosvjete Nikolaj Knežević gostujući u "Bojama jutra" na TV Vijesti rekao je da ne mogu da čekaju formiranje nove vlade, te da očekuje sastanak sa ministrom prosvjete u toku ove nedjelje.

"Ne radi se o nagradi nastavnicima. Ne tražimo povećanje zarada već naknade za dodatni rad. Jedan nastavnik koji predaje šestom razredu zauzet je od osam ujutru do 19 i 30 časova. Svaki nastavnik ima obavezu dežurstava od osam do 14 i 30. Nisam siguran da će svi prosvjetni radnici moći da izdrže taj tempo", rekao je Knežević.

Knežević kaže da iz Sindikata imaju zahtjev da se nastavnici koji su hronični bolesnici izdvoje iz nastave, te da do sada to nije urađeno.

Ističe da prosvjetari zaista imaju povećan obim posla, i da se nikako ne smiju zaboraviti i radnici koji vode računa o higijeni u vrtićima, osnovnim školama, srednjim školama.

Bonus video: