Vujošević: Tražiću da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata i da četvoro mogu da sjede za stolom

"Ugostitelji su podržavali sve mjere NKT jer smatramo da je zdravlje građana prioritet. Nismo saglasni sa zadnjim mjerama koje su donijete, jer smatramo da je fokus sa javnih okupljanja prebačen na ugostitelje", rekao je Vujošević

4964 pregleda 16 komentar(a)
Vujošević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Vujošević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U susret sastanku ugostitelja i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), ugostitelj Igor Vujošević za "Boje jutra" na TV Vijesti rekao je da će od tog tijela tražiti da se produži vrijeme ugostiteljskih objekata i da se omogući sjedjenje četvoro ljudi za stolom unutra i napolju.

"Ugostitelji su podržavali sve mjere NKT jer smatramo da je zdravlje građana prioritet. Nismo saglasni sa zadnjim mjerama koje su donijete, jer smatramo da je fokus sa javnih okupljanja prebačen na ugostitelje", rekao je Vujošević.

Kaže da je u prethodnom periodu u ugostiteljstvu bilo smanjivanja plata i otkaza.

"Nije realno očekivati da usred drastičnog pada posla i pazara do toga ne dođe. To će biti I mnogo više ukoliko se ne promijene mjere i ukoliko se ne nastavi sa subvencijama od države makar do maja mjeseca sljedeće godine", istakao je Vujošević.

Naglasio je da moramo naći mjeru da zaštitimo zdravlje građana, a sa druge strane da se omogući ugostiteljima da rade, da ne dođe do bankrota u ugostiteljskim objektima.

Bonus video: