Muškarac živi u kiosku mjesecima: "Slučaj riješiti već danas"

„Ovo lice ne bi trebalo da čeka otvaranje Doma za stare u Podgorici. Danas ćemo iskomunicrati sa institucijama da se vidi gdje ima slobodnih kapaciteta u postojećim domovima“, rekao je Kuševija

18072 pregleda 93 reakcija 8 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Bez osnovnih uslova za život, narušenog zdravlja, sedamdesetosmogodišnjak živi u kiosku već nekoliko mjeseci. Cijelog života radio je za dnevnicu, nema nikakvu penziju, ne prima ni socijalnu pomoć. Posljednjih mjeseci ne može ni hodati, samo leži.

Gostujući u „Bojama jutra“ na TV Vijesti Goran Kuševija iz Ministarstva rada i socijalnog staranja rekao je da ovaj slučaj mora da bude riješen već danas, te da će čovjek biti smješten u neku od zdravstvenih ustanova, a kada se steknu uslovi u dom.

„Ovo lice ne bi trebalo da čeka otvaranje Doma za stare u Podgorici. Danas ćemo iskomunicrati sa institucijama da se vidi gdje ima slobodnih kapaciteta u postojećim domovima“, rekao je Kuševija.

Kaže da je ovo "odgovornost svih nas". Od komšija, prijatelja, medija, nevladnih organizacija, radnika zdravstvenih institucija, radnika Centra za socijalni rad.

„Ovo lice se nikada nije obratilo Centru za socijalni rad. Imamo 380 socijalnih radnika na 620.000 stanovnika i to je malo. Treba podići svijest svima u lokalnoj zajednici da upućuju ovakve slučajeve Centru za socijalni rad. Broj 19977 je broj za svaku opštinu na kome se javljaju nadležni “, rekao je Kuševija.

Bonus video: