Nikšić: Na liječenju od korone u bolnici trenutno dvoje djece

Doktorka Šupić kaže da su na ovom Odjeljenju imali i dvoje djece koji su bili životni ugroženi i na kiseoniku, te da su na sreću, izliječeni.

6990 pregleda 0 komentar(a)
Šupić, Foto: Printscreen
Šupić, Foto: Printscreen

Sa Odjeljenja pedijatrije Opšte bolnice Nikšić otpušteno je jedno dijete koje se liječilo od koronavirusa, pa ih je na bolničkom liječenju trenutno dvoje.

„Oni se dobro osjećaju i nisu u životnoj opasnosti“, rekla je pedijatrica iz Opšte bolnice Nikšić Branka Šupić za „Boje jutra“ na TV Vijesti, te dodala da se za još jedno dijete sumnja da ima kovid infekciju i čekaju se rezultati testa.

Pedijatrica kaže da su djeca imala simptome koronavirusa koji si uglavnom bili povezani sa povećanom temperaturom, povraćanjem i dijarejom, ali i da je najveći broj njih bio asimptomatski.

„Djeca su se obično zarazila od starijeg člana porodice, oni nisu bili prenosioci virusa“, rekla je dr Šupić.

Doktorka Šupić kaže da su na ovom Odjeljenju imali i dvoje djece koji su bili životni ugroženi i na kiseoniku, te da su na sreću, izliječeni.

„Prvi naš pacijent je bio životno ugrožen. Na kraju je dijete potpuno izliječeno. Sva djeca koja su bila hospitalizovana su potpuno izliječena“, rekla je dr.

Doktorka kaže da na Odjeljenju pedijatrije sve funkcuioniše kako treba, a ukoliko bi došlo do težeg scenerija, spremni su da odgovore i tom izazovu, te ukoliko bude bilo potrebe cijelo Odjeljenje pretvoriće u Kovid zonu.

Doktorka kaže da ovih dana dosta roditelja pita kako da poboljšaju imunitet kod djece, so bzirom na to da ide i sezona gripa, te za sve roditelje ima savjete.

„Bitno je da dijete ima dovoljno sna. Moraju da spavaju 10 do 11 sati, ne mogu do kasnih sati da provode ispred televizije. Poželjno je da što više borave na vazduhu, obavezna je fizička aktivnost, d a im se smanji stres. Bitna je balansirana ishrana. Vitamin C bolje da se uzima iz namirnica, da se obrati pažnja naoričito na cink“, istakla je dr.

Opširnije u videu.

Bonus video: