Ni 12 godina od ubistva Pejovića nema optužnice protiv Kalinića

"Strašno, strašno, strašno je živjeti podići dijete, školovati, da ode 3 dana pred 29 rođendan, da se odmori sa društvom, sa kumovima i da ga neko greškom zamijeni i da mu uzme život i od tada do dan danas da ne može da se kaže roditeljima istina, ona se zna. Može li, ne može li rečeno nam je nema dokaza čvrstih da mogu da kažu taj i taj i taj to i to – nemaju je ubio", priča njegova majka

28179 pregleda 566 reakcija 12 komentar(a)
Majka ubijenohg mladića, Foto: Printscreen YouTube
Majka ubijenohg mladića, Foto: Printscreen YouTube

Više od 12 godina od kada je ubijen tada 29 -ogodišnji Nikšicanin Goran Pejović crnogorsko tužilaštvo nije prikupilo dovoljno čvrste dokaze na osnovu kojih bi napisali optužnicu protiv člana ozloglašenog Zemunskog klana Sretka Kalinića, kog su istražitelji kao ubicu označili jos 2016.

Da je Pejovic ubijen greškom bilo je jasno odmah nakon zločina, ali na zvaničnu potvrdu javnost je čekala skoro osam godina.

Metak je navodno bio namijenjen Budvaninu Ivanu Deliću, ali nadležni organi još nijesu utvrdili zbog čega i po čijem nalogu.

Neutješni Pejovicevi roditelji ,umorni , sa traumom najveceg gubitka i visegodisnjeg iščekivanja , kroz suze pitaju da li će pravda ikada biti zadovoljena.

Stanka Pejović, majka ubijenog mladića pita se hoće li dočekati da sazna istinu.

"Plašim se dokle ću moći ovako, hoću li ja i on za života dočekati to da nam kažu, meni Gorana ne može vratiti ništa, meni bol ne može ublažiti niko niti ništa s njegova kraja, ali eto mogla bih da kažem kad ujutro pričam sa njim da mu kažem „e sine tako i tako“ uradio je taj i taj, greškom si mi nečijom, umjesto drugog ti si platio", kazala je ona.

Roditelji ubijenog mladića nemaju primjedbu na tužiteljku Lepu Medenicu sa kojom redovno komuniciraju, ali strahuju da će, i pored toga što ona obećava da će slučaj dovesti do kraja, spisi predmeta o ubistvu njihovog sina otići u fioku zaborava.

"Strašno, strašno, strašno je živjeti podići dijete, školovati, da ode 3 dana pred 29 rođendan, da se odmori sa društvom, sa kumovima i da ga neko greškom zamijeni i da mu uzme život i od tada do dan danas da ne može da se kaže roditeljima istina, ona se zna. Može li, ne može li rečeno nam je nema dokaza čvrstih da mogu da kažu taj i taj i taj to i to – nemaju je ubio", priča njegova majka.

Sretko Kalinić je još 2010.godine hvatskim istražiteljima priznao da je trebalo da likvidira Delića, ali da je greškom ubio mladića koji je na sebi imao istu majicu kao i Delic .

Kako su objavili hrvatski mediji, on je dok je prilazio stolu za kojim je Pejovic sjedio u jednom budvanskom lokalu rekao “ Ovo ti je pozdrav iz Beograda“. Navodno je kasnije priznao i po čijem nalogu je trebalo da ubije Delića, ali je potom povukao priznanje.

Kalinić je dva puta odbio da razgoovara sa crnogorskim tužiocima o ovom zločinu.

"Ovo vjerujem neko zna, a ko, štiti li ko koga to ne mogu da tvrdim. Moj Goran za svoje godine nikad nije mrava zgazio i da na takav način ode da mu bude majica slična i da nam kažu da im je žao da je greškom ubijen, čijom greškom", pita se Stanka.

Sretko Kalinić je jedan od učesnika u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića i trenutno se nalazi u zatvoru u Beogradu.

Bonus video: