Ašanin: Situacija se polako normalizuje, manji broj pacijenata kojima treba bolničko liječenje

Svaki dan se otpusti pet do sedam pacijenata, otprilike se isto toliko primi. Vidimo da je posljednjih dana manji broj pacijenata kojima je potrebno bolničko liječenje. Građani su shvatili preporuke i na vrijeme se javljaju izabranim doktorima. Otpuštamo sve pacijente koji mogu u kućnim uslovima da nastave terapiju“

11019 pregleda 99 reakcija 5 komentar(a)
Ašanin, Foto: Printscreen
Ašanin, Foto: Printscreen

U Opštoj bolnici Nikšić trenutno se od koronavirusa liječi 74 pacijenata.

Na pedijatriji se nalazi dvoje djece, od deset mjeseci i dvije godine, sa obostranom upalom pluća. To su djeca iz familija u kojima su roditelji bili kovid pozitivni. Djeca su stabilnih vitalnih parametara i dobro se osjećaju, rekao je za „Boje jutra“ na TV Vijesti direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin.

Doktor kaže da se generalno situacija u Nikšiću normalizuje.

„Svaki dan se otpusti pet do sedam pacijenata, otprilike se isto toliko primi. Vidimo da je posljednjih dana manji broj pacijenata kojima je potrebno bolničko liječenje. Građani su shvatili preporuke i na vrijeme se javljaju izabranim doktorima. Otpuštamo sve pacijente koji mogu u kućnim uslovima da nastave terapiju“, naglasio je dr.

Dodaje da se značajniji dio medicinskog osoblja koji je bio zaražen koronavirusom oporavio, te da očekuju njihov brz povratak poslu.

Bonus video: