Bojanić: Na sreću smo promjenili vlast, na žalost u najtežem mogućem trenutku

"Prvi korak ko god da uđe u bilo koju budžetsku jedinicu, ministarstva, komisije, mora dobro da provjeri stanje. Sigurno nećemo naići na neko prijatno iznenađenje, biće samo negativnih stvari koji će se otkriti. Moraće se ići u dva pravca, racionalizaciji budžetskih sredstava i povećanju prihoda“, istakao je Bojanić

11483 pregleda 186 reakcija 9 komentar(a)
Bojanić, Foto: Printscreen
Bojanić, Foto: Printscreen

Na sreću promijenili smo vlast, ali na žalost u momentu koji je najteži za dolezeću. Nova vlast moraće da se uhvati u koštac sa gorućim ekonomskim problemima. Treba da se plaćaju dugovi, obaveze, nezavršene investicije poput autoputa i eventualno još neki kapitalni projekati, rekao je gostujući u „Bojama jutra“ ekonomista Mladen Bojanić.

"Prvi korak ko god da uđe u bilo koju budžetsku jedinicu, ministarstva, komisije, mora dobro da provjeri stanje. Sigurno nećemo naići na neko prijatno iznenađenje, biće samo negativnih stvari koji će se otkriti. Moraće se ići u dva pravca, racionalizaciji budžetskih sredstava i povećanju prihoda“, istakao je Bojanić.

Naglašava da je na novoj vlasti da instutucije oslobode od partijskih i rođačkih stega što je, kako misli, bio glavni problem ekonomije u Crnoj Gori. Da se otvori prostor da vlada dobije povjerenje, da radi u interesu građana ne u interesu ličnih i partijskih i da građani to prepoznaju.

Komentarišući najavu mandatara profesora Zdravka Krivokapića da će 11. novembra formirati ekspetrsko političku vladu, Bojanić kaže da očekuje formiranje vlade u terminu koji je Krivokapić najavio.

„To mora biti 11. novembar, nemamo vremena za čekanje i odlaganje. Što se duže bude čekalo biće više problema u formiranju vlade, tako da će Krivokapić morati da presječe“, rekao je Bojanić.

Bonus video: