U Baru za dva sata palo preko 86 litara kiše po metru kvadratnom

"Svjedočili smo apokaliptičnim scenama, a obilne padavine su izazvale značajne probleme. Manje više sve saobraćajnici bile su pod vodom"

8845 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Na teritoriji barske Opštine palo je preko 86 litara kiše po metru kvadratnom u četvrtak od 18 do 20 časova.

To je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazao predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

"Svjedočili smo apokaliptičnim scenama, a obilne padavine su izazvale značajne probleme. Manje više sve saobraćajnici bile su pod vodom. Sutormanski sliv pokazao je svu svoju moć i rijeka Željeznica poslije više od 10 godina se izlila iz korita i u blizini ušća u more napravila i značajnu štetu".

Raičević je rekao da je, između ostalog, oštećen i pješački most na šetalištu kralja Nikole, te da je Služba zaštite i spašavanja intervenisala na više lokacija.

Kazao je da je obilna kiša, prouzrokovalo tokom noći par odrona na Jadranskoj magistrali, ali da su nadležne službe na terenu i da rade na sanaciji šteta.

"Iako je nevrijeme bilo najavljeno i očekivano, ovoliki obim padavina se bilježi jednom u 10 do 15 godina", naveo je Raičević.

Dodao je da je lokalna uprava u prethodnom periodu pažnju bila usmjerili na čišćenju korita rijeka, kanala i manjih kanala, ali da je usljed neodgovornog ponašanja građana došlo do zatvaraja odvodnih kanale...

"Značajna sredstva su uložena u čišćenje korita rijeke Željeznice i Rikavac", naveo je Raičević.

Dodao je da će obići teren i domaćinstva koje su pretrpjela štetu, te da oni koji su pretrpjeli štetu o domenu mogućnosti Opštine mogu očekivati pomoć.

Povezani članci

15. Oktobar 2020.

Ulice u Baru pod vodom, vatrogasci spasili porodicu

Bonus video: