Simović Zvicer: Bez obzira je li sadržaj tačan, Bulatović će imati problema u patrijarhalnoj sredini

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer kaže da nije tačno da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pritiskala Bulatovića da podnese ostavku već da mu je predočena situacija u kojoj se našao

50402 pregleda 148 reakcija 51 komentar(a)
Simović Zvicer, Foto: TV Vijesti
Simović Zvicer, Foto: TV Vijesti

Crnogorsko pravosuđe potresa skandal u cijem se središtu našao sudija kotorskog Osnovnog suda Veljko Bulatović, koji je u anonimnoj pritužbi između ostalog osumnjičen da učestvuje u prostituciji. Pritužba je stigla Sudskom savjetu i završila na stolu disciplinskog tužioca.

S druge strane, sudija Bulatović negirao je ove optužbe i zbog, kako tvrdi pritisaka da podnese ostavku ,podnio krivičnu prijavu protiv predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, NN osoba u Sudskom savjetu i portala Aktuelno koji je objavio detalje iz pritužbe. Kaže da je sve učinjeno jer nije htio da sudi kako je od njega traženo.

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer kaže da nije tačno da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pritiskala Bulatovića da podnese ostavku već da mu je predočena situacija u kojoj se našao.

Bulatovićev advokat Velibor Kavarić, poziva tužilaštvo da ispita obje prijave i procesuira one koji su, kako navodi oklevetali sudiju Bulatovića.

Pritužba dostavljena Sudskom savjetu,11. septembra potpisana inicijalima B.J, dovela je do toga da sudija kotorskog Osnovnog suda Veljko Bulatović ponovo dospije u žižu javnosti a crnogorsko pravosuđe upise jos jednu aferu.

Portal Aktuelno.me juče je objavio detalje iz pritužbe. Bulatovicev advokat odbacuje ih kao neistinite .

Bonus video: