emisija "putokazzz" - SRIJEDA 21.00H

Program stručnog osposobljavanja: Uključeno više od 3000 visokoškolaca

Večeras u terminu od 21.00h na Televiziji Vijesti, ne propustite još jedno izdanje emisije “Putoka ZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore

2312 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Večerašnje izdanje Putokaza posvetićemo promociji Programa grantova za samozapošljavanje. Da podsjetimo, radi se o finansijskoj podršci od 3.5 miliona eura, koju su Ministartsvo rada i socijalnog staranja, odnosno Zavod za zapošljavanje Crne Gore, dobili od Evropske unije, kako bi dodatno radili na zapošljavanju osoba sa evidencije nezaposlenih.

Pogledajte i kakav je uticaj pandemije Covid-19 na budući razvoj sistema obrazovanja odraslih, i kako se sa ovim problemom nosimo u Crnoj Gori.

Treća tema “Putokazzza” je vladin program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem. Od januara kreće deveta generacija, a kroz program je i ove godine, tačnije do 15. oktobra, bilo uključeno više od 3.000 visokoškolaca.

Ove godine ponuđeno je hiljadu i po radnih pozicija više nego lani, što to je do sada najviše ponuđenih mjesta. Od tog broja preko 8.000 mjesta je oglašeno u privatnom sektoru, a više od 4.000 u javnom sektoru.

Dovoljno razloga da i večeras gledate PutokaZZZ.

Preporučujemo za Vas