KAZALI IZ Direkcije za stanovanje

Javni poziv za četvrtu fazu "1000 plus" biće raspisan do 15. novembra

Lainović ističe da je pandemija virusa korona usporila dinamiku samog projekta, te da uveliko razmišljaju o načinima kako će se zahtjevi predavati bankama, jer očekuju gužve i veliko interesovanje

2240 pregleda 0 komentar(a)
Lainović, Foto: Printscreen YouTube
Lainović, Foto: Printscreen YouTube

Javni poziv za građane za četvrtu fazu "1000 plus" biće raspisan do 15. novembra.

"Dinamika projekta je zadovoljavajuća, utvrđena je lista banaka, uslovi su definisani: fiksna kamatna stopa do 2,99 odsto, period otplate do 20 godina bez obaveznog učešća. Ponuđeno je oko 448 stambenih jedninica. Ono što je najvažnije da građani znaju je da nijesu ograničeni ponudom. Dakle, stanovi ne moraju biti u projektu, jedini uslovi koji se moraju ispuniti: da je jedan kroz jedan u imovinsko pravnom smislu i u legalnom statusu, i mora ispunjavati uslove energetske efikasnosti. Što znači da objekat koji je izgrađen prije 2013. treba mu izvještaj licenciranog lica da je taj objekat energetski efikasan", kazala je za Boje jutra Radmila Lainović, rukovoditeljka Direkcije za stanovanje Ministartva održivog razvoja i turizma.

Lainović ističe da je pandemija virusa korona usporila dinamiku samog projekta, te da uveliko razmišljaju o načinima kako će se zahtjevi predavati bankama, jer očekuju gužve i veliko interesovanje.

"Opšti uslove koje građani moraju ispuniti: crnogorsko državljanstvo, da nema stambenu jedinicu podnosilac zahtjeva kao ni članovi domaćinstva, da je kreditno sposoban, i da ispunjava uslove visine kumulativnog prihoda."

Detaljnije u videu.