Čas solfeđa sa maskom moguć, učenici odgovorno i marljivo rade

"Mi volimo da smo opušteniji u radu, da popravimo ako nešto nije u redu, opismenjavamo se, imamo razne igrice, volimo i da plešemo, e sad to nam je sve uskraćeno", priča Laković

2414 pregleda 0 komentar(a)
Ksenija Laković, Foto: Printscreen
Ksenija Laković, Foto: Printscreen

U novonastalim okolnostima, maska je postala dio svakodnevice – pa čak i na časovima pjevanja.

Budući muzičari, učenici drugog razreda Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" u Podogorici, budući muzičari, ističu da pjevanje na ovaj način nije baš lako. No, bez obzira na sve izazove, željno iščekaju svaki naredni čas.

Pojedini učenici ističu da im maske ne pričinjavaju problem da svaladaju tehnike pjevanja i nauče sve o notama.

S obzirom na to da je ovim sedmogodišnjacima ovo tek treći čas solfeđa, njihova profesorica Ksenija Laković ističe da pamti i bolje dane za rad te da je ovo i za nju novina.

"Mi volimo da smo opušteniji u radu, da popravimo ako nešto nije u redu, opismenjavamo se, imamo razne igrice, volimo i da plešemo znate, da se uhvatimo ra ruke pa da plešemo, e sad to nam je sve uskraćeno", priča Laković.

Iako su za bezbrižno učenje i igru uskraćeni, profesorica Laković ponosno kaže da se djeca ponašaju odgovorno i marljivo rade.

"Jako poštuju sve što treba da se poštuje, čini mi se da bi mi velike trebli da se ugledamo na njih. Pjevaju, ne bune se. Naravno, pjevaju mnogo je ljepše kad ste otvoreni i slobodni, ali oni sve i ovako završavaju."

Profesorica Laković i njeni učenici priželjkuju da se situacija sa virusom korona što prije poboljša, kako bi bezbrižno i slobodno mogli da pjevaju i uče i postanu pravi virtuozi.

Bonus video: