Kašćelan se našao na spisku za odstrjel kriminalne grupe Džon Goti

Zbog pokušaja ubistva nedavno je uhapšen Cetinjanin Stefan Kovač ali su ostali članovi grupe i njen organizator i dalje nepoznati

44800 pregleda 133 reakcija 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kotoranin Dejan Kašćelan zvani Komarac, našao se, prema tvrdnjama policije, na spisku za odstrijel kriminalne grupe koju je policija nazvala „Džon Goti“ a čiji organizator, za sada nije poznat istražiteljima.

Poznat je samo jedan član ove organizacije i to 24.godišnji Cetinjanin Stefan Kovač, koji je nedavno uhapšen pod sumnjom da je sa još dvije osobe trebalo da ubije Kašćelana.

"Iz prikupljenih dokaza proizilazi da je K.S. u cilju realizacije kriminalnog plana dana 29.7.2020.godine, slijedeći naredbe i uputstva organizatora kriminalne organizacije ,,Džon Goti" pokušao na svirep i podmukao način da liši života K. D., na način što je označenog dana po prethodno sačinjenom dogovoru iz Cetinja pokušao da pređe na teritoriju Bosne i Hercegovine, u reonu Bilećkog jezera, gdje bi ga sačekali neidentifikovani pripadnici kriminalne organizacije, a potom prebacili u Beč gdje bi sa još dva pripadnika kriminalne organizacije, iz zasjede na podmukao način sačekali K.D. u kafiću, gdje je oštećeni uobičajno provodi vrijeme i istog bi lišio života upotrebom vatrenog oružja koje bi mu drugi pripadnici kriminalne organizacije obezbijedili", navodi se u odluci Apelacionog suda o pritvoru.

Njegov odlazak za Beč i samim tim likvidaciju Dejana Kašćelana, spriječili su pripadnici policije, koji su kod njega pronašli 4 hiljade eura i kriptovani telefon.

Saznajemo da je osumničeni dao saglasnost da se obavi pregled njegovog telefona nakon čega je utvrđeno da je komunicirao sa osobom koja je bila memorisana kao Džon Goti.

Iz njihove komunikacije proizilazi da se dogovaraju oko dolaska u Austriju, ali i da je, osumnjičeni prihvatio da učestvuje u zločinu. Istražitelji su u telefonu pronašli više fotografija eksplozivnih naprava koje su pripremljene za upotrebu, zatim fotografije na kojima osumnjičeni sa hiruškim rukavicama drži pištolj s prigušivačem, dok se iz komunikacije za Džon Gotijem proizilazi da je organizator Kovaču poslao slike Kašćelana kako sjedi u lokalu u kojem je trebalo da bude ubijen.

Bonus video: