Ćalović Marković: Neozbiljno i neodgovorno prema građanima što pregovori oko vlade i dalje traju

Ćalović Marković je kazala da se "uništava dokumentacija i čini sve da se prikriju raznorazne korupcionaške afere"...

69166 pregleda 998 reakcija 116 komentar(a)
Ćalović Marković, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ćalović Marković, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković kazala je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti da je neozbiljno i neodgovorno prema građanima koji su glasali partije koje su formirale parlamentarnu većinu što pregovori oko formiranje vlade i dalje traju.

"U situaciji smo gdje jedna tehnička vlada svojevoljno upravlja državom iako je izgubila podršku naroda jer nova vlast ne može da se dogovori i to ne može da se dogovori zbog toga što su u pitanju funkcije pojedinaca. Ko god da su pojedinci ovo nije ni trenutak ni način. Uostalom ta vlada bi trajala četiri godine i bilo bi vremena da se promijene ministri. Mi nismo ni svjesni u kolikim smo problemima jer nemamo pristup informacijiama niti nova vlast zna koliko će problema i novca zateći u budžetu, kakve ugovore postojeća vlada sklapa sa svojim tajkunima i bliskim kompanijama i koliko će novca u budućnosti iz budžeta po tom osnovu morati da isplati nova vlast", kazala je Ćalović Marković.

Ona je dodala da se "uništava dokumentacija i čini sve da se prikriju raznorazne korupcionaške afere"...

"Ovdje je pitanje funkcije par pojedinaca koji kažu da su se borili decenijama za izmjenu vlasti. Trebali su da se zapitaju zašto su im trebale decenije. Trenutak je da budemo ozbiljni i odgovorni i da stručnjaci odlučuju šta treba da se radi u ovoj zemlji. Političari uvijek imaju priliku u parlamentu da promijene te stručnjake ako njima nisu zadovoljni... Naša ekonomija mora da preživi nadam se da će nova vlast biti ozbiljna i odgovorna".

Ćalović Marković je kazala i da se nada da će buduća vlada na prvom primjeru biti bolji od prethodne, te da će ponuditi kadrove koji znaju šta rade.

"Očekujem da se dogovore i samo je pitanje koliko će vremena da prođe. Mislim da nakon 30 godina nikome od njih nije do toga da izgubi vlast. Rizik da se ide na ponovne izbore ne bi mnogima dobro donio. Mislim da će se dogovoriti, a za građane je najvažnije ko će obavljati te funkcije i da nećemo dobiti novog Slavoljuba Stijepovića recio u funkciji ministra samo zbog toga što ima neke političke zasluge i sprovodi politiku svoje partije, već one koji će da nas izvuku iz svih problema", istakla je Ćalović Marković.

Bonus video: