iz Višeg tužilaštva kazali da radnje nisu dale rezultate u identifikaciji izvršilaca

Kankaraš tvrdi da je Roganović umiješan u likvidaciju Pejovića

Svjedok saradnik u vezi ubistva Predraga Peda Pejovića navodi da zna da je to organizovao Roganović Duško sa svojom ekipom iz razloga jer kada se to desilo komunicirao je sa Duškom Roganovićem preko kripte i tada ga je pitao da li zna da je Pedo ubijen na šta mu je Duško odgovorio da zna u smislu „otišla je pedala"

14752 pregleda 0 komentar(a)
Pejović, Foto: Printscreen
Pejović, Foto: Printscreen

Novljanin Duško Roganović, koji po policijskim podacima važi za člana kavačkog klana, umiješan je u likvidaciju Nikšićanina Predraga Peda Pejovića.

To je tokom saslušanja u postupku protiv kriminalne grupe Novljanina Zorana Mrvaljevića, tvrdio svjedok saradnik Milan Kankaraš.

On je tužilaštvu kazao da je u različitim periodima bio član dvije kriminalne grupe - škaljaraca i kavčana.

Svjedok saradnik u vezi ubistva Predraga Peda Pejovića navodi da zna da je to organizovao Roganović Duško sa svojom ekipom iz razloga jer kada se to desilo komunicirao je sa Duškom Roganovićem preko kripte i tada ga je pitao da li zna da je Pedo ubijen na šta mu je Duško odgovorio da zna u smislu „otišla je pedala“, i iz nastavka poruka je zaključio da je upravo Duško Roganović sa njegovim ljudima organizovao to ubistvo.

Dokle se stiglo s istragom ubistva Pejovića, odgovor smo dobili iz podgoričkog Višeg tužilaštva.

"Mjere i radnje do sada nisu dale rezultate u identifikaciji izvršilaca predmetnog krivičnog djela, a zbog interesa postupka nismo u mogućnosti da vam odgovorimo šta je sve utvrđeno preduzetim radnjama", saopštili su iz Višeg tužilaštva.

Likvidacija 58-godišnjeg Pejovića, samo je jedna u nizu koja se pripisuje obračunu kotorskih kriminalnih grupa, a koja kao mnoge nosi oznaku “nerasvijetljeno”.

Pejović je preminuo je 5. maja 2018. godine od posljedica povreda zadobijenih tri dana ranije u Nikšiću kad je i dalje nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu koja je prethodno postavljena ispod automobila „reno senik“ u kojem su se nalazili Pejović i 14 godina mlađi Dragan Damjanović.