Mašine dolazile uoči izbora i odlazile: Mještani Lekića i Grbavaca više od četiri godine čekaju rekonstrukciju puta

"Ovaj put je počeo da se radi prije izbora 2016. godine, da bi se poslije izbora mašine povukle, da bi sad opet prije izbora, opet mašine došle, međutim dan poslije izbora, više nikoga na putu nema, trebalo bi put da se barem naspe, pocijepasmo gume, auta uništismo", istakao je Blažo Mirotić, mještanin

7272 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa puta, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj sa puta, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Mještani Lekića i Grbavaca kod Podgorice traže od nadležnih da konačno završe rekonstrukciju dionice dužine kilometar na tom putu.

Mještani podgoričkih prigradskih naselja Lekići i Grbavci, čekaju na rekonstrukciju kilometar puta više od četiri godine.

Pričaju da su mašine dolazile uoči izbora i veoma brzo odlazile.

Od izbora do izbora, kilometar puta ne može da se završi, tvrde mještani koji ovuda svakodnevno prolaze, od skretanja sa cetinjskog puta, pa kroz Lekiće i dalje kroz Grbavce, do vodoizvorišta Boljesestre i Vukovaca u Zeti.

"Ovaj put je počeo da se radi prije izbora 2016. godine, da bi se poslije izbora mašine povukle, da bi sad opet prije izbora, opet mašine došle, međutim dan poslije izbora, više nikoga na putu nema, trebalo bi put da se barem naspe, pocijepasmo gume, auta uništismo", istakao je Blažo Mirotić, mještanin.

Mještani su ogorčeni na nadležne koji nikako da završe radove, ali i na one koji nekontrolisano vade šljunak iz Morače.

"Mnogo puta je pokušavano da se ovo riješi, još dok je Mugoša bio, nešto se tu radilo, Migo u dva mandata, isto je počinjao, ništa nije uradio, evo sada najnovije, od ovoga brda se otkinulo, još uvijek ništa od toga nema, a koliko je naš atar pretrpio eksploatacijom šljunka, da to ne pričamo, danas se auto put radi od toga i ništa ne možemo da imamo od toga čovječe!", rekao je Panto Vujović, mještanin.

Iz Glavnog grada, Televizija Vijesti nije dobila odgovor na pitanja da li će se konačno završiti rekonstrukcija puta i da li postoji neki novi rok.

"Kako je moguće to da se dešava? Eto, kao što vidite, moguće je, imali smo i obećanja od gradonačelnika Vukovića da će biti završeno o oktobra mjeseca, kao što vidite od toga nema ništa REZ 1:40 Nije valjda to sve bila samo predizborna kampanja? Pa ne znam, to neka ljudi vide, je li, nije li...", rekao je Mirotić.

I zato građanima ostaje samo da pretpostavljaju i nagađaju šta bi mogao biti razlog, dok pokušavaju da analiziraju stvari ovdje, deset kilometara od centra Podgorice.

"Mnogo je tu razloga, a mi smo opozicioni dio uvijek bili ovamo", kazao je Vujović.

"Od izbora do izbora, pa šta se završi, tako je to kod nas", kazao je Mirotić.

Bonus video: