Radovi u Ulici Braće Ribar traju od maja, Glavni grad: U toku proces uvođenja novog izvođača

Pošto je ulica više od pola godine u pijesku i prašini, ni autobus više ovuda ne prolazi, pa su stanari prinuđeni da pješke idu do Starog aerodroma, kako bi stigli do najbliže stanice

2803 pregleda 1 komentar(a)
Ulica Braće Ribar, Foto: Printscreen
Ulica Braće Ribar, Foto: Printscreen

Od maja mjeseca u Ulici Braće Ribar izvode se radovi. Zbog problema sa izvođačem radova, ovo gradilište je napušteno, a stanari razočarani..

Dragan Ivezić, stanovnik ove ulice, kaže da je život u ovakvim uslovima težak.

"Nijesmo zadovoljni, velika je prašina, narod ne može da prolazi, put je nagrđen", priča Ivezić.

Riječi hvale nemaju ni komšije, koji ovdje žive više od 50 godina.

Jedan od stanovnika ulice predlaže da bi trebalo staviti ležeće policajce, oznake za djecu koja idu u školu, jer je prometna ulica.

I dok strahuju od vozača, starije sugrđanke kažu da su zatečene prizorom, te da ovo ne liči na naselje u Glavnom gradu.

"Ja nemam neke obaveze, da bih žurila, polako, pazim se da ne padnem, može kad nije bolje. Oni su to započeli da rade, i treba da rade, evo sad su opet počeli, pa vidjećemo..", kaže Bosiljka, stanovnica ove ulice.

Pošto je ulica više od pola godine u pijesku i prašini, ni autobus više ovuda ne prolazi, pa su stanari prinuđeni da pješke idu do Starog aerodroma, kako bi stigli do najbliže stanice.

Iz Glavnog grada objašnjavaju da je u toku da proces uvođenja novog izvođača u posao izgradnje sekundarne kanalizacione mreže, te da je potrebno sačekati da dokaže svoju finansijsku i tehničku sposobnost da sam dovrši radove.

"Zbog činjenice da su radovi već započeti nama je konsultatnat ukazao na mogućnost da postoji klauzula solidarne odgovornosti, tj. da ukoliko dođe do situacije da jedna nije u mogućnosti da ispuni svoje obaveze, da može to da uradi druga, ali mi radimo na tome da se bez velikog kašnjenja nastave radovi", kazao je Časlav Vešović, zamjenik gradonačelnika Podgorice.

Bonus video: