Počinje šesta sezona Dnevnice

I u ovoj sezoni prijatelj emisije su IDEA prodavnice koje će nastaviti da u svakoj epizodi doniraju namirnice porodicama za koje se prikuplja pomoć

35608 pregleda 110 reakcija 5 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Zbog epidemije Covid19 prethodna sezona emisije Dnevnica morala je biti prekinuta u martu. Poslednja epizoda snimljena je samo dva dana prije nego su uvedene mjere za sprečavanje širenja virusa. Sedam mjeseci nakon toga ekipa emisije se opet okupila i počela pripremati za realizaciju novih epizoda u značajno drugačijim uslovima.

foto: TV Vijesti

„Skoro svakodnevno dobijamo poruke od gledalaca koji bi željeli da gledaju, učestvuju i pomognu nekome, ali i od porodica koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe. Nakon svega što se izdešavalo u vremenu otkako su uvedene mjere protiv širenja virusa, broj onih kojima je pomoć potrebna je značajno veći. Mi smo spremni da i ove godine budemo na raspolaganju u mjeri koliko je moguće. Radićemo u kompleksnim uslovima, ali nećemo to posmatrati kao problem već kao izazov. Trudićemo se da poštujući mjere koje su propisane obiđemo većinu gradova u Crnoj Gori i napravimo akcije pomoći. Vjerujemo da će i ovoga puta solidarnost građana i privrednih subjekata biti na nivou od prethodnih sezona“, saopšteno je iz produkcijske kuće Fabrika ideja multimedija koja realizuje emisiju.

foto: TV Vijesti

Ovaj humani karavan u prethodnih pet sezona uspio je da uđe u domove oko 120 porodica i obezbijedi im pomoć od skoro 700 hiljada eura. Veliki broj javnih ličnosti bili su dio projekta Dnevnica, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Dnevnica najznačajniji crnogorski brend za doprinos opštem dobru.

„Mi smo presrećni što imamo priliku da realizujemo emisiju koja ima rezultate poput Dnevnice. A to je mnogo više od gledanosti. To je osjećaj pripadnosti ideji koja nas čini da budemo još bolji ljudi. Radimo svoj posao najbolje što možemo, proizvodimo emisiju koja je omiljena kod gledalaca i u saradnji sa humanim pojedincima i privrednicima činimo srećnima one koji sticajem okolnosti žive u teškim socijalnim i materijalnim uslovima. I zato ne smijemo dozvoliti da nas Covid19 potpuno onemogući da nastavimo. Stavljamo maske, poštujemo preporuke nadležnih organa i idemo dalje“, kazao je autor i producent emisije Vladan Otašević.

foto: TV Vijesti

U novoj sezoni najavljuje se učešće javnih ličnosti iz regiona a prvi među njima biće čuveni fudbaler i kapiten nekadašnje reprezentacije Jugoslavije, a danas selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić. On je radio različite poslove i prikupljao pomoć za jednu mladu porodicu koja živi u izuzetno teškim uslovima.

foto: TV Vijesti

„Moram da se sjetim karijere, da bih vam objasnio emociju koju sad doživljavam. Bio sam učesnik svjetskih i evropskih prvenstava, šampion Jugoslavije... Ništa mi nije probudilo toliko ljudskih emocija kao što je susret sa ovom familijom. I cijelo druženje sa ekipom Dnevnice i sa partnerima koji su pomogli akciju je dokaz da na ovom svijetu ima ljubavi i nade za bolje sjutra“, kazao je Hadžibegić nakon završetka snimanja.

foto: TV Vijesti

I u ovoj sezoni prijatelj emisije su IDEA prodavnice koje će nastaviti da u svakoj epizodi doniraju namirnice porodicama za koje se prikuplja pomoć. Prva epizoda nove sezone na programu je u srijedu 11. novembra u 20 sati na programu TV Vijesti.

Bonus video: