Elektrotehnički fakultet obilježava 59 godina postojanja

"Čini mi se da smo ostali dostojni renomea i tradicije Elektrotehničkog fakulteta, koja datira od 1961.godine", kazao je Mujović

4949 pregleda 131 reakcija 7 komentar(a)
Saša Mujović, Foto: printscreen
Saša Mujović, Foto: printscreen

Elektrotehnički fakultet danas započinje svoju šezdesetu godinu postojanja, u društvenom ambijentu i okolnostima koje ne poznaje njegova istorija.

Kako je istakao u Bojama jutra, dekan prof.dr Saša Mujović, bez obzira na aktuelnu situaciju i brojne izazove ova obrazovna ustanova ima čime da se podičiti.

"Čini mi se da smo ostali dostojni renomea i tradicije Elektrotehničkog fakulteta, koja datira od 1961.godine. Ranije generacije i njihovi uspjesi obavezuju nas da nastavimo u istom ritmu. Okolnosti u kojima se razvija ETF (Elektrotehnički fakultet) i čitava akademska zajednica, su se promijenili, u smisli da ne možemo očekivati uspješnu akademsku zajednicu koja će biti statična i koja ne uvažava promjene koje se dešavaju. Elektrotehnika je oblast koja se ekstremno brzo mijenja, zato smo se trudili da napravimo fakulet koji će pratiti te promjene i moći da odgovori savremenim potrebama studenata i privredi. " objašnjava Mujović.

O svim postignućima pogedajte detaljnije u gostovanju

Bonus video: