IStraga o švercu cigareta

Kalaču pritvor do 30 dana: Dio bezbjednosnog aparata se nadao da kamion neće biti zaustavljen

Zvanično televiziji Vijesti iz beranskog tužilaštva su odgovorili, pa je tako tužilac i portparol Marko Bojović kazao da istragu o snimku nijesu pokrenuli jer je, kako kaže, prikazan u Podgoric

21775 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Čitalac Vijesti
Foto: Čitalac Vijesti

Zbog šverca cigareta, Osnovni sud u Beranama odredio je pritvor do 30 dana 41. godišnjem Rožajcu Admiru Kalaču.

To je zvanično saopšteno iz tog suda, čije je vijeće prihvatilo mišljenje tamošnjeg tužilaštva da bi Kalač, u suprotnom, mogao pobjeći.

Zašto bi osumnjičeni Rožajac bježao, iz tog suda nijesu obrazložili.

Dok istraga protiv njega traje, ni četiri dana od navodne velike akcije zaplijene cigareta, javnosti nijesu objašnjene riječi koje se mogu čuti na, po svemu sudeći, amaterskom snimku.

Na njemu se čuju i kako policajci govore ove riječi:

,,Brate... više od 400, pa obično ide 300, ali pojačali su sad ovo.... koliko je tu?"

Ko je pojačao i koje su to akcije prethodile ovima, a da javnost o njima nije obaviještena.

Sva ta pitanja za sada su bez odgovora.

Istovremeno, kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, u bezbjednosnom aparatu nisu svi zadovoljni zbog zaplijene jer su se neki nadali da neće biti zaustavljanja kamiona u Beranama jer je on, navodno, trebalo da stigne na svoje odredište bez problema.

U međuvremenu, iz policije nam danas nije stigao odgovor da li su pokrenuli istragu o tome kako je snimak dospio u javnost, ali i ko ga je i za čije potrebe napravio.

Zvanično televiziji Vijesti iz beranskog tužilaštva su odgovorili, pa je tako tužilac i portparol Marko Bojović kazao da istragu o snimku nijesu pokrenuli jer je, kako kaže, prikazan u Podgorici.

Snimak na kome se vidi kako policijska patrola oduzima cigarete iz kamiona koji je presrela u mjestu Dapsići, prikazao je u subotu lider NOVE Andrija Mandić.

Ubrzo zatim oglasila se i Uprava policije saopštavajući da je u akciji uhapšen Kalač i zaplijenjeno 370 paketa cigareta, vrijednih oko 220 hiljada eura. Policija sumnja da je Kalač cigarete bez akciznih markica preuzeo u Podgorici od za sada nepoznatih osoba, kako bi ih prevezao takođe, nepoznatim osobama sa Kosova, I predao im ih u Rožajama.