saradnja rezultirala konkretnim rezultatima

Pomaci u istrazi ubistva Kožara i Hadžića

Crnogorski istražitelji u svakodnevnoj komunikaciji sa grčkim kolegama

14616 pregleda 3 komentar(a)
Kožar, Foto: Savo Prelević
Kožar, Foto: Savo Prelević

U istrazi ubistva Baranina Alana Kožara i Užičanina Damira Hadžića, postignuti su određeni pomaci. To tvrdi sagovornik Televizije Vijesti, objašnjavajući da su crnogorski istražitelji u svakodnevnoj komunikaciji sa grčkim kolegama i saradnja je rezultirala konkretnim rezultatima o kojima sada ne mogu govoriti.

Da ima pomaka u istrazi za TV Vijesti je potvrdio i punomoćnik porodice ubijenog Kožara, Damir Lekić, koji je nedavno sa sestrom i suprugom ubijenog posjetio specijalne istražitelje.

"I tu su nas inspektori obavijestili, dali nam obavještenja o tome šta se radi, dokle je stigla ta istraga u Grčkoj. Rečeno nam je da postoje određeni dokazi, određeni podaci određene indicije, određene činjenice koje su prikupljene i oni sarađuju na tom nivou i da u istrazi sada ima određenih pomaka", rekao je Lekić.

Dobro obaviješteni sagovornici TV Vijesti dodaju da će u najkraćem periodu crnogorski istražitelji posjetiti grčke kolege, nakon čega bi se moglo očekivati i objavljivanje rezultata koje su postigli. Da će se otkriti identitet ubica, očekuje i punomoćnik porodice.

"Iskreno očekujem, ali nemojmo zaboraviti jednu veoma bitnu stav da se radi o složenoj istrazi, da se radi o veoma ozbiljnom djelu, da se radi o djelu koje nije izvršeno od strane jednog nego više lica, vjerovatno na organizovan način", rekao je Lekić.

Nakon likvidacije Kožara i Hadžića grčke vlasti izrazile su zabrinutost što je crnogorska mafija našla utočište u Grčkoj. Podsjetili su da je Grčka već jednom bila mjesto krvavog obračuna kotorskih kriminalnih klanova i to u januaru kada su u Atini likvidirani Stevan Stamatović i Igor Dedović, koji su operativno važili za vođe “škaljarskom klana”.

Sagovornici Televizije Vijesti iz bezbjednosnih krugova ističu da su crnogorski istražitelji aktivno učestvuju i u ravjetljavanju ovog zločina, ali i drugih likvidacija koje su se dogodile van Crne Gore, a za koje se vjeruje da su posljedica sukoba kotorskih kriminalnih grupa.

Preporučujemo za Vas