Ni četiri godine nakon eksplozije ne znaju da li je meta bombaškog napada bio Igor Vukotić

U eksploziji je tada teže povrijeđen bivši pripadnik policije, a kasnije tjelohranitelj rođenog brata vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, Marko Martinović.

12028 pregleda 2 komentar(a)
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović

U eksploziji bombe, sredinom decembra 2016.godine u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici ,dignut je u vazduh automobil Marka Martinovića, bivšeg pripadnika policije i tjelohranitelja braće Vukotić.Martinovic je teško povrijeđen.

Policija je pretpostavljala da je meta zapravo bio Igor Vukotić, brat Jovana Vukotića, koji je oznacen kao vođa škaljarskog klana.

Tužilaštvo sve do danas te sumnje nije uspjelo da potkrijepi dokazima.

"Povodom ovog krivičnog djela nije saslušavan I.V. niti su do sada prikuplejni dokaszi ukazivali bilo kakvu vezu ili ubiješanost ovog lica u predmetni događaj".

Dan, nakon što je njegov prijatelj i tjelohranitelj Martinović teško povrijeđen u eksploziji, oglasio se Jovan Vukotić.

U elektronskoj komunikaciji, “Vijestima" je otkrio da je nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših tajnih agenata na platnom spisku mafije i da je policija puna kriminalaca .

"Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 eura mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 eura od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine", navodi Jovan Vukotić u pismu.

Policija je tada najavljivala da će provjeriti teške optužbe bezbjednosno interesantne osobe sa međunarodne potjernice i da će mu biti omogućeno da iznese saznanja, imena i konkretne dokaze.

Ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić naložio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da preduzme aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile činjenice, porucujuci da ce ukoliko se ustanovi da je bilo ko od policijskih starješina ili službenika počinio nezakonite radnje , prema njima u hitnom postupku biti primijenjene sve zakonom propisane mjere i radnje.

Specijalno tužilaštvo formiralo je predmet , a za "Put osvete" nakon 4 godine odovaraju šta su utvrdili.

"Povodom Vaših pitanja, obavještavam Vas se da je Specijalno državno tužilaštvo povodom teksta objavljenog u dnevnim novinama “Vijesti” 21. decembra 2016.godine, pod naslovom “Imam spisak policajaca koje plaća mafija”, sprovelo postupak izviđaja. Preduzetim radnjama u izviđaju, a u vezi predmetnog teksta, nije utvrđeno da je neko lice iz policije izvršilo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", saopšteno je iz SDT-a.

Rezultat istrage ne bi bio upitan da se u trenutku kada je Vukotić poslao pismo nije uveliko vodila istraga protiv navodnog vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana i članova njegove kriminalne grupe među kojima se našao i pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić i to pod optužbom da je odavao povjerljive policijske podatke pripadnicima ove kriminalne orgaizacije.

On je u jednom trenutku bio spreman da sa Specijalnim tužilaštvom, potpiše sporazum o priznanju krivice, ali je naknadno odustao od te namjere. Suđenje ovoj grupi je u toku, a Samardžić, koji sada tvrdi da nije kriv, odbija da javno govori o optužbama.

Bonus video: