Dnevnica: Bar je opet bio veliki

Još jedna posebna epizoda emisije Dnevnica dolazi iz Bara. Akterke su humane dame okupljene oko NVU „Žene Bara velikog srca“ kojima se za ovu priliku pridružila glumica Vesna Vujošević Labović. Iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja producira emisiju kazali su da će gledaoci u ovoj epizodi vidjeti što se sve može kad se dobri ljudi slože

24173 pregleda 355 reakcija 6 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

"I ovoga puta humanost je drugo ime za Bar. Kao i mnogo puta dosad ovaj grad je pokazao koliko je veliki kada je potrebno pomoći sugrađanima. Kad god smo snimali u Baru imali smo posebno emotivne i inspirativne priče, za primjer, koje nikoga nijesu ostavljale ravnodušnim. U svakoj od tih priča svoj veliki pečat dale su drage žene iz barske Narodne kuhinje. Nama je drago što smo i u ovom slučaju bili mali dio njihove misije", kazao je Vladan Otašević, autor emisije Dnevnica.

foto: TV Vijesti

A prije tri godine članice nevladinih udruženja "Žene Bara velikog srca" i "Povjerenje" pokrenule su akciju pomoći jednoj porodici koja je svoje finale imala krajem oktobra.

Ta porodica je živjela u kući napravljenoj od trulih dasaka, kartona, prekrivena najlonima i ostalim materijalima koji su donekle štitili od nevremena.

Njih šestoro, od kojih su dvoje maloljetne djece, spavali su na dva kreveta i dušeku postavljenom na zemlji.

Prema riječima predsjednice NVU "Žene Bara velikog srca" Ljiljane Vujović, ova porodica bila je jedna od materijalno i socijalno najugroženijih u gradu.

Zato su i odlučili da počnu sa prikupljanjem sredstava kako bi im se obezbijedio sigurniji i komforniji dom.

Kad se završilo sa snimanjem emisije svi su bili prepuni utisaka.

foto: TV Vijesti

"To su momenti u kojima riječi više ne znače puno. Čuju se samo otkucaji srca, a to je upravo ono što nas je dovelo na ovaj put", kazala je Vujović i istakla da misli da je toga dana iz Bara cijelom svijetu poslata poruka da nijedno dijete bez obzira na pol, vjeru ili naciju ne treba da živi u uslovima kao djeca ove porodice.

foto: TV Vijesti

Glumica Vesna Vujošević Labović je u toku snimanja bila zadužena za operativni dio, a to je rad sa svojim Barankama kod različitih poslodavaca. Kaže da je taj dio dana bio jako zabavan, ali da su na kraju emocije bile toliko jake da je to teško riječima opisati.

„Srećna sam i ponosna. Ovo je kruna i završetak čitavog dana koji je bio kao neki film. Ja sam imala privilegiju da učestvujem u ovom „odlučujućem danu“ i da budem jedna od osoba koja je svemu ovome doprinijela. To je neopisivo“, kazala je omiljena barska glumica nakon završetka snimanja Dnevnice.

Večerašnja epizoda je na programu TV Vijesti od 20 sati.

Prijatelji i pokrovitelji emisije Dnevnica su IDEA prodavnice.

Bonus video: