Vučetić: Navodi porodice ne stoje, svakog dana sam davala informacije

"Ono što jeste, što su vidjeli građani, to je scena koja se dogodila tu ispred, ali ono što nijesu vidjeli, i što je takođe strašno bilo tog dana, to je uznemirenost svih bolesnika koji leže na covid odjeljenju", kazala je Vučetić

6415 pregleda 9 komentar(a)
Vučetić, Foto: Printscreen
Vučetić, Foto: Printscreen

Anesteziolog iz Barske bolnice, doktorka Svetlana Vučetić, za "Boje jutra" komentarisala je incident koji se prije dva dana dogodio na covid odjeljenju u ovom gradu, takođe pojašnjava da li građani imaju povjerenje u ovu bolnicu.

"Nažalost jedan pacijent je preminuo toga dana, i porodica je, vidjeli ste snimak koji je bio, meni je žao što je to tako bilo. Svako reaguje na svoj način, i ja neću o tome da govorim. Što se tiče informacija, ja sam i tog jutra sa doktorom Stankovićem, razgovarala sa bratom i snahom preminulog, i kada je njegovo pogoršanje bilo, i kakve su prognoze dalje, tako da ti neki navodi apsolutno ne stoje. Ono što jeste, što su vidjeli građani, to je scena koja se dogodila tu ispred, ali ono što nijesu vidjeli, i što je takođe strašno bilo tog dana, to je uznemirenost svih bolesnika koji leže na covid odjeljenju. Manje više oni su svi teški bolesnici, jer smo mi covid za primorje, i ovdje uglavnom leže teški plućni bolesnici, sa teškim kliničkim slikama i oni zahtijevaju 24 časa nadzor. Ono što smo morali da radimo tog dana je da njih smirujemo, da njih vraćamo u krevete, njih preko 60 je bilo tu, plus ljudi koji su bili ovdje u respiratornoj ambulanti, čekali pregled", kazala je Vučetić.

Na pitanje da li je porodica preminulog dobila sve potrebne informacije Vučetić kaže:

"Ujutru i naveče kad dolazim u vizitu, svakog dana sam sa njegovim bratom i snahom davala informacije, i dan prije toga, i naveče, i tog jutra prijepodne. Takođe, kasnije, kad je preminuo, vratila se u intenzivnu, pozvala njega i korektan je razgovor bio, do načina kako će se dalje sprovesti, obzirom na epidemiološku situaciju."

Bonus video: