Nova sezona na staroj žičari: Radnici Ski centra Savin kuk ogorčeni što Vlada nije ispoštovala dogovor iz jula

"Niko nam se nije obratio od kako je direktor imao provredu tešku, trenutno je na oporavku, ni kako smo, ni šta smo, jesmo li primlai plate. Ovo je već treći mjesec. Još ovo da se zatvori, ne samo mi radnici nego čitava opština Žabljak nema u šta nadu da polaže za zimski turizam", rekao je Grbović

15636 pregleda 38 reakcija 37 komentar(a)
Skijalište Savin kuk, Foto: Printscreen
Skijalište Savin kuk, Foto: Printscreen

Turistički radnici i zaposleni u Ski centru Savin kuk ogorčeni su što Vlada nije poštovala dogovor iz jula, da će skijaškom infrastrukturom namijenjenom lokalitetu Panalj rekonstruisati postojeće kapacitete skijališta Savin kuk, nakon što UNESCO nije dozvolio širenje kapaciteta skijališta.

Strahuju da će nakon Javorovače i ovo skijalište biti zatvoreno.

"Striktno nam je to obećano, čule su se riječi inženjera koji je rekao da je to moguće uz preprojektovanje dokumentacije koja traži neko vrijeme dva mjeseca. Od tada do dana danas nijedan korak nije napravljen", kaže Miraš Vuković, turistički radnik.

Pripreme za ovu sezonu na staroj žičari, zaposleni u ski centru su završili prethodnih dana, iako već tri mjeseca ne primaju plate.

"Niko nam se nije obratio od kako je direktor imao provredu tešku, trenutno je na oporavku, ni kako smo, ni šta smo, jesmo li primlai plate. Ovo je već treći mjesec. Još ovo da se zatvori, ne samo mi radnici nego čitava opština Žabljak nema u šta nadu da polaže za zimski turizam", rekao je Obrad Grbović iz Ski centra..

Odluka Vlade da skijašku infrastrukturu namijenjenu Ski centru Durmitor transportuje za povezivanje skijališta Cmiljača i Žarski, podigla je i političke tenzije pod Durmitorom.

Iz vladajuće DPS-SD koalicije istupila je odbornica Gordana Stevović, koja će ubuduće nastupati kao nezavisna odbornica.

Ona podsjeća da je novo skijalište bilo glavno predizborno obećanje.

Potez odbornice Stevović neće ugroziti većinu koalicije DPS-SD uvjerava predsjednik Opštine.

Odluka Vlade je međutim i za njega iznenađenje.

Ugostitelji za sve krive aktuelnu lokalnu I odlazecu državnu vlast. Od nove Vlade traže:

"Da se hitno isplate sve zarade zaposlenima na Savinom kuku, da nam vrate top za osnježavanje koji je nasilno otuđen sa skijališta, da nam vrate žičaru koja je nasilno oduzeta i upućena ka drugim skijalištima u Crnoj Gori i da istu žičaru postave umjesto stare", kaže radnik Živko Taušanović..

Traže i da se skijalište Savin kuk uvrsti u državno preduzeće Skijališta Crne Gore, za šta se zalaže i vlasnik, Investiciono razvojni fond. Na pitanje TV Vijesti kad će zaposleni primiti plate, iz IRF-a su odgovorili da analiziraju modele prevazilaženja otežane finansijske situacje u TC Durmitor, koja je posljedica loše prošlogodišnje sezone i korona krize.

Bonus video: