Diplomatski božićni bazar ove godine bez uobičajene vreve: Prikupljena pomoć za 500 porodica

Akciju su podržale i Vijesti, a na ovaj način, kako su saopštili organizatori – Međunarodni klub žena Crne Gore, nije prekinuta tradicija manifestacije pod nazivom "Humanost spaja svjetove"

9671 pregleda 8 komentar(a)
Nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U sklopu ovogodišnjeg Diplomatskog božićnog bazara, prikupljena je pomoć za 500 porodica u Crnoj Gori koje su u stanju socijalne potrebe, samohranim roditeljima i građanima koji su ostali bez posla, usljed pandemije koronavirusa.

Upravo zbog okolnosti izazvanih COVID-om 19, umjesto tradicionalne manifestacije, koja je okupljala i po 20 hiljada ljudi, ove godine Bazar se zasniva na donacijama 20 ambasada u Crnoj Gori i nekoliko crnogorskih kompanija.

Iz Međunarodnog kluba žena Crne Gore koji je organizator bazara, zahvalni su što tradicija nije prekinuta, a u ime Vlade podrška je stigla od ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, koja je saopštila da novi kabinet premijera Zdravka Krivokapića daje doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Diplomatski božićni bazar ove godine je bez uobičajene vreve, zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, humanost i solidarnost, ne izostaju.

Pomoć za socijalno ugrožene porodice, samohrane roditelje i one koji su zbog pandemije ostali bez posla, prikupilo je 20 ambasada u Crnoj Gori, Delegacija EU i nekoliko kompanija.

U ime nove Vlade na Bazaru je bila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, koja je kazala da je kompletan novi kabinet podržao današnju akciju.

Dvanaestom humanitarnom bazaru pridružilo se i nekoliko kompanija u Crnoj Gori, a nekima su u fokusu bili učenici.

Akciju su podržale i Vijesti, a na ovaj način, kako su saopštili organizatori – Međunarodni klub žena Crne Gore, nije prekinuta tradicija manifestacije pod nazivom "Humanost spaja svjetove".

Bonus video: