Borovinić Bojović: U novim tijelima neće biti ljekara iz rasformiranog NKT

Borovinić Bojović je potvrdila da će već na drugoj sjednici Vlade biti formiran Savjet, zadužen za praćenje borbe protiv koronavirusa, te da će Ministarstvo zdravlja u najskorijem roku obrazovati komisiju koja će, kako je kazala, djelovati isključivo na principu stručnosti i apolitičnosti

32883 pregleda 77 reakcija 76 komentar(a)
Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen
Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen

Prema nezvaničnim informacijama iz Ministarstva zdravlja, nove mjere koje će uslijediti po isteku aktuelnih epidemioloških mjera 8. decembra, neće biti rigoroznije od dosadašanjih.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je, nakon konferencije za medije povodom najave dipolomatsko-božićnog bazara u Podgorici, ponovila da će biti formirana komisija u Ministarstvu zdravlja i Savjet pri Vladi, koji će se ubuduće baviti strategijom borbe protiv koronavirusa.

Otkrila je u da u tim tijelima neće sjedjeti ljekari iz već rasformiranog Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

"Početkom sljedeće sedmice ćemo predložiti i usvojiti novi set mjera koji će odmah stupiti na snagu. Ne bih se sada izjašnjavala detaljno o samim mjerama, utorak nam je veoma blizu, tako da će vrlo brzo svi naši građani i mediji da saznaju šta je sadržano u novom setu mjera koje predlažemo", kazala je ministarka.

Borovinić Bojović je potvrdila da će već na drugoj sjednici Vlade biti formiran Savjet, zadužen za praćenje borbe protiv koronavirusa, te da će Ministarstvo zdravlja u najskorijem roku obrazovati komisiju koja će, kako je kazala, djelovati isključivo na principu stručnosti i apolitičnosti.

Upitana da li će u tim tijelima biti ljekari koji su bili u dosadašnjem Nacionalnom koordinacionom tijelu, ministarka ovako odgovara:

"Mi smo načelno dogovorili da će u komisiji biti potpuno nova stručna lica koja će biti kadrovska rješenja po principu apsolutne apolitičnosti i neselektivnosti."

Izmjena strategije u borbi protiv virusa podrazumijevaće i drugačiju komunikaciju sa građanima.

"Mi ćemo se potruditi da odradimo odgovarajuću reorganizaciju u odnosu na ono kako je do sada vođenja kampanja, odnosno borba protiv koronavirusa, i potrudićemo se da uvedemo neke inovativne mjere, da se posebno fokusiramo na kriznu komunikaciju sa građanima, za koju mislimo da nije uopšte ni postojala, i da se na taj način prevashodno približimo našim građanima", objasnila je Borovinić Bojović.

Do utorka. 8. decembra važe mjere bivšeg Nacionalnog koordinacionog tijela, među kojima su zabrana kretanja od 19 do 5 sati, rad trgovina i ugostiteljskih objekata do 18, te zabrana međugradskog saobraćaja vikendom.

Povezani članci

06. Decembar 2020.

Nove mjere početkom sedmice

Bonus video: