Sonja Barjaktarović: Mijenjamo svijet malim koracima

Sve što sam radila je po mjeri običnog čovjeka, kakav vjerujem da jesam. Bilo je super promijeniti nekoliko poslova i kroz svaki od njih vidjeti koliko su važni da bi sve u društvu funkcionisalo kako treba”, istakla je Barjaktarović. Ona je dodala i da vjeruje da će ova i sve sledeće priče u emisiji uticati na okolinu, gledaoce, prijatelje, komšije i da ćemo svi mijenjati svijet malim koracima

28988 pregleda 224 reakcija 13 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Nova epizoda Dnevnice donosi priču iz Berana. A akterka je naša proslavljena rukometašica, nekadašnja golmanka reprezentacije i Budućnosti, zlatna lavica Sonja Barjaktarović. Ona je jedan dan radila različite poslove kako bi pomogla jednoj petočlanoj porodici koja živi na selu na visoravni Polica. Sonja je kosila, točila gorivo, čistila, prala, slagala, prodavala ... U ovoj "utakmici" imala je poseban cilj, a to je da porodica čiji je dio tima bila popularna Soka, pobijedi siromaštvo i tešku socijalnu situaciju u koju je zapala. “Da li ima nekoga ko sumnja da Sonja nije dobila i ovu utakmicu?”, pitali su iz produkcije Fabrika ideja multimedija. A čuvena rukometašica je nakon završenog snimanja izjavila da je ono što se vidi u emisiji samo dio truda koji cijela ekipa uloži da bi sve izgledalo kako treba i da bi se ostvario krajnji cilj. “Ipak, na kraju sam se osjećala snažno zato što kao pojedinac mogu da doprinesem, ali i tužno jer postoji dosta ljudi kojima je potrebna pomoć”, kazala je Barjaktarović.

Koncept emisije koji podrazumijeva da javne ličnosti obavljaju različite poslove i na trenutak osjete kako je to biti čistačica, sobarica, moler, keramičar, mehaničar, pekar, fizički radnik, građevinac…, je itekako prijao osvajačici brojnih medalja sa sportskih terena.

foto: TV Vijesti

“Sve što sam radila je po mjeri običnog čovjeka, kakav vjerujem da jesam. Bilo je super promijeniti nekoliko poslova i kroz svaki od njih vidjeti koliko su važni da bi sve u društvu funkcionisalo kako treba”, istakla je Barjaktarović. Ona je dodala i da vjeruje da će ova i sve sledeće priče u emisiji uticati na okolinu, gledaoce, prijatelje, komšije i da ćemo svi mijenjati svijet malim koracima. A sledećem akteru Dnevnice bi poručila da “uživa u cijelom procesu snimanja, prepusti se pozitivnim stvarima koje ova priča nosi i da dopusti sebi da vidi koliko je malo potrebno da nekome popravimo dan”.

foto: TV Vijesti

Iz produkcije ističu da je druženje sa Sonjom bilo posebno lijepo iskustvo, a ona je pokazala da je sa pravom sportski i ljudski uzor. “Nakon završenog snimanja odvela nas je na kačamak u svoj dom gdje smo upoznali divnu širu porodicu Barjaktarović. Da smo imali više vremena rado bi ostali i nekoliko dana”, kazali su iz produkcije ističući da je snimanje u Beranama uvijek bilo posebno iskustvo koje je izrodilo brojna prijateljstva.

foto: TV Vijesti

Večerašnja epizoda sa Sonjom Barjaktarović je na programu TV Vijesti u 20 sati. Pokrovitelji projekta Dnevnica su Idea prodavnice.

Bonus video: