Još jedan skandal na televiziji koju građani izdašno finansiraju

Izjava Nikčevic bila je tema današnje elektronske sjednice Savjeta RTCG, čiji su članovi saglasni da su prekršeni programski principi i standard

16853 pregleda 17 komentar(a)
Tamara Nikčević, Foto: TV Vijesti
Tamara Nikčević, Foto: TV Vijesti

Još jedan skandal na Televiziji Crne Gore koju građani izdašno finansiraju kao svoj javni servis.

Voditeljka Tamara Nikčević sinoć je u emisiji Teleskopija, pozivajući se na nezvanične, ali navodno pouzdane izvore ustvrdila kako je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke na jednoj privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta, ta da je to žena koja DPS optužuje za progon hrišćana, što je krajnje neozbiljno.

Iz Američke ambasade poručuju da ove neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori, naglašavajući da javni servis ima mandat da informiše, a ne da obmanjuje javnost.

Premijer Zdravko Krivokapić konstatuj kako je sada po nalogu DPS-a javni servis krenuo u progon diplomata te da ga što prije treba vratiti građanima.

Sinoćnja izjava Nikčevic bila je tema današnje elektronske sjednice Savjeta RTCG, čiji su članovi saglasni da su prekršeni programski principi i standardi.

Čuli su se i zahtjevi da se emisija Teleskopija, na koju su i ranije stizale brojne loše kritike, povuče iz programa, a da se TVCG izvini američkoj ambasadi.

Bonus video: