Na Trgu slobode u Nikšiću traju pripreme za bazar: Je li vrijeme za zabavu i okupljanje?

Prema ranijim najavama iz lokalne uprave, praznični bazar bi trebalo da se održi od 24. decembra do 1. januara, a u drvenim kućicama posjetioci bi mogli da kupe novogodišnju dekorativu, poklone, ali i da uživaju u hrani i napicima, kao i u bogatom kulturno-umjetničkom programu

8066 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Sa trga u Nikšću, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Sa trga u Nikšću, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nikšićki Trg slobode - najveći u Crnoj Gori, uveliko se sprema za praznične dane.

Osim uobičajene dekoracije, prije nekoliko dana na njemu su osvanule drvene kućice namijenjene za održavanje novogodišnjeg bazara.

Iako je održavanje novogodišnjeg bazara zbog epidemiološke situacije još pod znakom pitanja, na Trgu slobode u toku je postavljenje klizališta.

Nikšićanima se dopadaju sadržaji na koje nijesu navikli prethodnih godina, ali ima i onih koji smatraju da za zabavu i okupljanja nije vrijeme.

Prema ranijim najavama iz lokalne uprave, praznični bazar bi trebalo da se održi od 24. decembra do 1. januara, a u drvenim kućicama posjetioci bi mogli da kupe novogodišnju dekorativu, poklone, ali i da uživaju u hrani i napicima, kao i u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Naglašeno je da će čitava organizacija zavisiti od važećih epidemioloških mjera u terminu kada je predviđeno održavanje bazara.

Da kontrolišu okupljanja na trgu, ali i na drugim lokacijama u gradu, spremni su u Komunalnoj policiji.

"Gradski trg je veliki, mislimo da neće biti problema da se održi distanca, na našim sugrađanima je da se nose maske, ali naravno da ćemo mi pojačati naše aktivnosti. Pojačaćemo pozorničke rejone", istakao je Novica Milović, načelnik Komunalne policije.

Milović naglašava da će u narednim danima pojačati patrole sa turističkim inspektorima i da će kontrolisati ugostiteljske objekte koji najavljuju dnevne žurke.

Bonus video: