PREMIJERA FILMA IZ LAVIRINTA – PET PRIČA

Poziv društvu da uradi više za RE populaciju

Film je urađen u produkciji CIN CG i TV Vijesti, a dio je zajedničkog projekta CIN CG, Daily Press, Televizije Vijesti i Monitorovog centra za medije i demokratiju - Osnaživanje RE zajednice za pristup tržištu rada, realizovanog uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Crne Gore

1043 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CIN CG
Foto: CIN CG

Premijera filma Iz lavirinta – pet priča, koji govori o uspješnim mladim ljudima iz RE zajednice i položaju te populacije u Crnoj Gori, održana je danas u hotelu Centre Ville u Podgorici, u organizaciji Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG).

Film je urađen u produkciji CIN CG i TV Vijesti, a dio je zajedničkog projekta CIN CG, Daily Press, Televizije Vijesti i Monitorovog centra za medije i demokratiju - Osnaživanje RE zajednice za pristup tržištu rada, realizovanog uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Crne Gore.

CIN CG konferencija
foto: CIN CG

Teuta Nuraj, Nardi Ahmetović, Serđan Baftijari, Elvis Januzi i Mirsad Žabelji dobili su priliku da kroz ovaj projekat završe petomjesečnu obuku u medijima, ali i ispričaju svoju životnu priču o tome kako su uspjeli da izađu iz začaranog kruga siromaštva, neobrazovanja i diskriminacije i dokažu sebi i drugima da je upornost, istrajnost i vjera u sebe put ka uspjehu i integraciji.

CIN CG konferencija
foto: CIN CG

Film je takođe i poziv društvu da uradi više za ovu populaciju koja i dalje živi na margini, pritisnuta nevoljama, predrasudama i diskriminacijom. Film će biti prikazan na TV Vijesti u srijedu u 20 sati.

Preporučujemo za Vas