DF: Dva dana pred parlamentarne izbore dopremljeno oružje iz vojnog skladišta u Nikšiću u Podgoricu

"Istoga dana 20 pušaka uzima ANB, zajedno sa sanducima municije, a 10 automatskih pušaka preuzima Generalštab. Evo je jedna od fotografija gdje se vidi da su sanduci otvoreni tj. da je dijeljena municija", rekao je Knežević

33326 pregleda 195 reakcija 75 komentar(a)
Lideri Demokratskog fronta, Foto: Luka Zeković
Lideri Demokratskog fronta, Foto: Luka Zeković

Karakterišući to kao planiranje državnog udara, lideri Demokratskog fronta saopštili su danas na pres konferenciji održanoj u Skupštini Crne Gore, kako su u saznanju da je dva dana pred izbore, 28. avgusta, dopremljeno oružje iz vojnog skladišta u Nikšiću u Podgoricu.

"U 9 časova major Dragan Rašković iz skladišta u Brezoviku, po naređenju komandanta kasarne pukovnika Dragana Dulovića u kasarni Masline dostavio 30 automatskih pušaka M70, sa 5 040 metaka u 4 sanduka, 3.780 metaka 7,62 u tri sanduka i 7.560 metaka u 6 sanduka. Istoga dana 20 pušaka uzima ANB, zajedno sa sanducima municije, a 10 automatskih pušaka preuzima Generalštab. Evo je jedna od fotografija gdje se vidi da su sanduci otvoreni tj. da je dijeljena municija", rekao je Milan Knežević.

Od nadležnih traže da odgovore - za šta je oružje korišćeno, ko je sve to naredio, te da im dostave svu dokumentaciju.

Sumnjaju da se oružje nalazi kod ljudi koje je, kako kažu, kontrolisao ANB, a da iza svega stoji krilo DPS-a, koje je, po njima, bilo spremno da brani izbornu krađu.

"Nije na odmet podsjetiti da je 1998. na jedan sličan način, kao što se to radilo 28. avgusta da je crnogorskim kriminalcima koji su se lažno predstavljali kao suverenisti i branioci države, da je dijeljeno slično oružje koje nikad nije vraćeno, a iz jedne od takvih pušaka je ona iz koje je ubijen Duško Jovanović", kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Knežević.

Nebojša Medojević istakao je da je bitno da ova nova vlast pokaže da je nije postavio Milo Đukanović i Aco Đukanović nego građani Crne Gore.

"Ključno pitanje je – ko je naredio ovim starješinama da trebuju ovo oružje, ko je naredio? Ovo je akt terorizma, i ovo moramo izvesti do kraja", zaključio je Medojević.

Smatraju da DPS nije priznao poraz na izborima i poručuju da je neophodna brza i efikasna reakcija.

Vjeruju da treba sprovesti parlamentarnu istragu, a predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića pozivaju da zakaže sjednicu Vijeća za nacionlanu bezbjednost.

Bonus video: